Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ohrožené vedení školy: Nevyhazujte nás, vyhoďte žáky, kteří utýrali učitelku

Autor: ljš, lut - 
23. února 2016
12:40

Teče jim do bot a jejich odvolání je podle vyjádření náměstka primátorky Krnáčové Petra Dolínka na spadnutí. Vedení průmyslovky na Třebešíně teď navíc alibisticky žádá magistrát, aby útočníky ze školy vyhodil, protože to prý samo udělat nemůže. Podle inspekce je to ale naprostý nesmysl.

„Nechali jsme si právníkem zpracovat rozklad celé záležitosti a podle něj jediná možnost, jak žáky vyloučit, je dát podnět k přezkumnému řízení ve věci šikany pedagoga, který pan ředitel včera podal,“ řekla serveru iDnes.cz zástupkyně školy Taťjana Kubíková. Sama škola podle ní může žákům trest jedině snížit, jinak by se dopustila procesní chyby.

S tím ale nesouhlasí náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys. „To je úplný nesmysl, není důvod, aby vedení školy žádalo magistrát, je to přímo popsáno ve školském zákoně,“ řekl serveru.

Mezi samotnými žáky, z nichž někteří se vedení zastávají, panuje kvůli vzniklé situaci napětí. To se v úterý snažily svou návštěvou zmírnit ministryně školství Kateřina Valachová a primátorka Adriana Krnáčová.

„Slíbily nám, že celou situaci vyřeší tak, aby šikana nepoškodila naši školu. Mluvili jsme otevřeně. Většina studentů stojí za vedením, je to chyba především té třídy. Jsem ve čtvrťáku a o šikaně jsem se dozvěděl až z Blesku. Tady ve škole se žáci učitelům maximálně smějí, tohle už ale přešlo veškeré hranice. Bojíme se, že bude naše škola natolik pošpiněná, že budeme mít problém sehnat zaměstnání,“ řekl Blesk.cz jeden ze studentů.

Náměstek Krnáčové o škole se šikanou: Končí celé vedení, i třídní učitel

Video Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty! - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

gabreta ( 24. února 2016 10:41 )

Jestliže sami někteří žáci vedení školy na šikanu učitelky upozorňovali, předkládali důkazy a vedení školy jim řeklo ať se starají o své, ak nekomproisně vykopnot vedení! To selhalo v první řadě. Už prvotní potrestání těch zmetků podmínečným vyhozením po smrti učitelky, je výsměch!

mim33 ( 23. února 2016 16:07 )

Prostě v ČR se funkce neopouštějí, ať se děje cokoliv.

lukasnazdar ( 23. února 2016 15:21 )

drzost nejvyššího kalibru. řediteli odejdi i s tou šmudlou zástupkyní i s těmi parchanty.

reiner ( 23. února 2016 15:09 )

Bože, to je sestava. Tak Valachová a Krnáčová půjdou řešit problém k takovému řediteli a hlavně k té jeho zástupkyni. Ta působí dojmem, že jí naposled koupali po narození - hrozná šmudla ....

jiznicechy ( 23. února 2016 14:51 )

Úřad práce zveřejňuje statistiku mezd podle sféry - podnikatelská * nepodnikatelská. Dále se to dělí podle krajů. Takže řídící pracovníci na středních školách prům. 45.000 - je to ale celorepublikový průměr, takže Praha bude samozřejmě trochu někde jinde - a to ještě nezapomeňte,že jim v rámci nápraci mzdových deformací let minulých od listopadu loňského roku výrazně přidali a to zejména dlouholetým učitelům. Ty nazvali pedagogickými matadory. No tak se potom divíte, že takový pedagogický matador kope kolem sebe jako šílený?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání