Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Za šikanu učitelky chci hlavu ředitele, oznámil náměstek Krnáčové

Autor: ljš, lut - 
23. února 2016
09:17

Systém selhal a ředitel je za to osobně odpovědný! To si o případu šikany učitelky na průmyslovce v pražských Malešicích myslí náměstek primátorky Adriany Krnáčové Petr Dolínek. Ten chce proto ředitele odvolat.

Nijak jsme nepochybili a odstupovat nehodlám, říkal ještě minulý týden ředitel průmyslovky Na Třebešíně František Bártl. Nechce prý dát návod výtečníkům z jiných škol, jak se snadno zbavit ředitele. Podle všeho ale v úřadu dlouho nebude.

Náměstek primátorky Petr Dolínek totiž oznámil, že na nejbližším jednání Rady hlavního města Prahy předloží návrh na jeho odvolání. Rozhodl se tak prý vzhledem k okolnostem, které jsou mu v kauze šikany známy.

„Existence šikany na SPŠ Na Třebešíně je nezpochybnitelná a v celé záležitosti evidentně selhaly kontrolní mechanismy uvnitř školy, přičemž ředitel školy je za jejich správné fungování osobně odpovědný,“ uvedl náměstek Dolínek.

„Proto jsem se rozhodl na nejbližším jednání Rady hl. m. Prahy předložit návrh na jeho odvolání. Budu velmi rád, pokud bude do té doby znám výsledek šetření České školní inspekce,“ dodal.

Oznámení rázného kroku přišlo v den, kdy školu navštívila ministryně Kateřina Valachová s primátorkou Adrianou Krnáčovou. Ty uvedly, že se na ně díky medializaci případu obracejí i další učitelé. Ředitel školy se zatím odmítl k situaci vyjádřit. "Vše se bude řešit zítra na magistrátu," řekl novinářům.

"V tělocvičně jsme se ptali žáků, jaký mají na šikanu názor, někdo se zastával vedení, někdo naopak...," uvedla Krnáčová po setkání se studenty. Dodala, že na celou kauzu ještě nemá jasný názor, musí to vše zpracovat a vyjádří se až na čtvrtečním jednání.

Vše o případu týrané učitelky a dalších výskytech šikany na českých školách čtěte ZDE››

Video Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty! - Blesk TV
Video se připravuje ...

20tina12 ( 23. února 2016 13:44 )

A dáte děcku na zadek a už se vezete... týrání...Takovou zbraň mají dnešní děti proti rodičům. A jsme v p.... 

moiaza ( 23. února 2016 11:17 )

Všechno souvisí se vším. Začíná to havlokapitalismem, zákony, celou společnosti. Dětí jsou nedotknutelné, rodiče žijí v domění že jejich děti má vychovávat škola, sami se honí za majetkem a dětem se věnují málo. Samozřejmě neháži všechny do jednoho pytle. V celé společnosti je něco shnilého. Převládají prvky kapitalismu. Zlodějny, korupce,drogy, prospěchářství, známosti a další nešváry. Lidské hodnoty hodně poklesly. Mnoho lidí je materialisty. Hrabat, hrabat, hrabat. Taková je momentální doba. V dohledné době asi s tím nic nenaděláme.

lipno ( 23. února 2016 11:11 )

Chtít může, ale "ombudsmanka" s IQ na hranici debility ho podrží

karllos.dc ( 23. února 2016 11:06 )

 Ty grázly + pana ředitele kopnout, tam co slunce nesvítí! Když jsem chodil já do školy, tak pan učitel házel po třídě svazek klíčů po těch co nedávali pozor. Když s tím někoho trefil, tak si to ten dotyčný pamatuje ještě dnes jaká to byla šleha a nikdo ani nemuk

joldh ( 23. února 2016 11:06 )

Kdyby udělala zápis, tak by letěla. Ale něco by se dělo a kdyby stále ne, bylo by nějaké řešení na spadnutí. Už od pohledu je tento říďa arogantní lehkoživka, nakopat ho do zadele.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání