Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skokanu Jandovi ukradli SPZ na přání: Nálezci nabídl odměnu 50 000 Kč

Autor: ČTK - 
18. února 2016
17:18

Zatím neznámí zloději ukradli taxislužbě skokana na lyžích Jakuba Jandy automobilové registrační značky na přání. Případem se zabývá policie. Majitelé společnosti se domnívají, že za krádeží může být i konkurenční boj. Za informace vedoucí k dopadení pachatelů a navrácení značek s textem VIP TAXI1 a VIP TAXI2 vyhlásila firma odměnu 50.000 korun. ČTK to řekl spolumajitel společnosti Lukáš Hilšer.

"Už několikrát se k nám dostala informace, že se na nás místní taxikáři domlouvají. Prý se chystají udělat něco s auty. Nebral jsem to vážně. Až do včerejška," řekl ČTK Hilšer, který přepravní společnost vlastní společně se skokanem na lyžích Jakubem Jandou. Odměnu vyhlásili hlavně proto, aby značky získali zpět. Úřady jim totiž nové se stejným textem už nevydají. "Byla by škoda o tu sérii přijít. Navíc jsme před časem požádali o další, protože jsme přikoupili mikrobus," řekl. Celkovou škodu odhaduje na 30.000 korun.

Případ vyšetřuje novojičínská policie. Její mluvčí Petr Gřes ČTK řekl, že značky z aut zmizely v noci na středu. Vozy byly zaparkované před domem v Závodní ulici ve Frenštátě pod Radhoštěm. "Pátráme po pachateli i odcizených registračních značkách. Frenštátští policisté přijmou také informace od případných svědků události," řekl Gřes.

Podle mluvčího jde o první případ odcizení registračních značek na přání na Novojičínsku. Lidé mohli o registrační značky žádat od 4. ledna. V Moravskoslezském kraji o ně v lednu požádalo 237 lidí.

funebrak ( 18. února 2016 20:49 )

A pak že důchodci maj málo peněz.

noacojezase ( 18. února 2016 19:36 )

Je zajimavé kolik toho SPZ majiteli řekne.

fionora ( 18. února 2016 19:18 )

 Značka na přání pro chlapy se zamrzlou pubertou.

moiaza ( 18. února 2016 18:59 )

 Co byste čekali od skalního příznivce ODS? Co se může v hlavě odéesáka moudrého urodit? Obyčejná značka tolik netáhne. VIP TAXI 1 je jako pěst na oko. Chudého neokradli.

fantom88 ( 18. února 2016 18:30 )

Trapná snobárna... ty prachy se daly použít na mnohem rozumnější věci, je to blb

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání