Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

18letá řidička na Olomoucku nezvládla řízení: V autě zemřeli její dva kamarádi

Autor: ČTK ljš - 
18. února 2016
12:14

Její nezkušenost stála dva lidské životy. Tragickou nehodu u Bludova na Šumpersku, při které ve středu večer zemřeli dva lidé, zavinila zřejmě osmnáctiletá řidička osobního auta. Podle policie dostala v zatáčce smyk a narazila do protijedoucí dodávky. Řidička vyvázla s lehkým zraněním, její dva spolujezdci však na místě zemřeli.

Nehoda se stala kolem 19:30 na takzvaném Bludovském kopci. „Osmnáctiletá dívka ze Šumperska jela s osobním autem značky VW Passat ve směru od Bludova na Šumperk. Po projetí mírné levotočivé zatáčky dostala smyk, ve kterém přejela do protisměru. Zde se její vozidlo pravým bokem střetlo s přední částí protijedoucího vozidla značky Ford Transit,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Po střetu skončila obě auta mimo vozovku. Při nehodě utrpěla řidička vozu Volkswagen lehké zranění. Při havárii zemřel devatenáctiletý mladík a stejně stará dívka, policie tak opravila svou původní informaci o smrti dvou spolujezdkyň. Lehká zranění utrpěli také řidič a jeho spolujezdec z dodávky. „Tři zraněné převezly sanitky na traumatologickou ambulanci šumperské nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranné služby Pavel Vysloužil.

U obou řidičů policisté vyloučili alkohol, škoda byla předběžně vyčíslena na čtvrt milionu korun. Silnice mezi Bludovem a Šumperkem byla po nehodě zhruba čtyři hodiny uzavřená, policisté ji otevřeli až před půlnocí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání