Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Za 30 let viděla syna jen jednou: Přemečku, vrať se, prosí zoufalá máma

Fotografie Přemysla Havla, kterou mámě kdysi poslal z Ameriky. Jediná její připomínka, jak syn vypadá.
Fotografie Přemysla Havla, kterou mámě kdysi poslal z Ameriky. Jediná její připomínka, jak syn vypadá.  (Autor: Policie ČR)
Autor: Pavel Ryšlink, ljš - 
17. února 2016
05:53

Bojí se, že odejde z tohoto světa, aniž by naposledy objala svého syna. Zoufalá stařenka (80) ze Zlína proto po Přemyslu Havlovi (53) nechala vyhlásit pátrání.

Pan Přemek, po kterém jeho maminka Blažena pátrá, je podivín a žije jako bezdomovec. Maminka ho za posledních 30 let viděla jen jednou. Na konci roku 2013, kdy ho také nechala hledat policií.

Havel byl v únoru toho roku deportován z Ameriky, kam v roce 1986 emigroval za svým bratrem. Po čase ho ale stihla paranoia, začal mít strach z lidí a uchýlil se do lesů.

Do nich se vydal i po příletu do Česka. Mamince ani komukoli jinému z rodiny ve Zlíně se neozval. Paní Blažena ho ale nechala hledat a muži zákona ho brzy našli – v chatrči uprostřed lesů za Prahou. Žena se za synem rozjela, umyla ho, oblékla a chtěla, aby se s ní vrátil domů. On ale odmítl.

Jednou poslal pohled

Od té doby se syn matce ozval pouze jednou. „V srpnu 2014, kdy jí poslal pohlednici s tím, že žije v jiné chatrči, v jiném lese, tentokrát u Berouna,“ prozradila Blesku zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Paní Blažena se kvůli svému chatrnému zdraví obává, že má poslední příležitost syna vidět. Je to její jediné přání. „Obrátila se proto na nás s žádostí o vyhlášení pátrání,“ uvedla policejní mluvčí Kozumplíková s tím, že se má přihlásit buď syn sám, nebo svědci, kteří o jeho pohybu cokoli vědí.

Vysoký hubený muž

Přemysl Havel (53) je 180 cm vysoký, hubené postavy. Když ho matka viděla naposledy, měl krátké černé vlasy a plnovous. Má pronikavé černé oči a prokazuje se pravděpodobně cestovním pasem vydaným ve státě New York v USA. Policisté předpokládají, že žije osaměle kdekoli na území ČR.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání