Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zveřejnit videa, to je snad horší než ta šikana, šokovala zástupkyně školy, kde žáci trápili učitelku

Autor: ljš - 
16. února 2016
22:35

Ať bylo bezprostřední příčinou úmrtí učitelky Ludmily (†55) ze školy v pražských Malešicích cokoli, je jasné, že si před smrtí prošla ze strany svých žáků peklem, které jejímu zdraví rozhodně neprospělo. Vedení školy ale zřejmě tato skutečnost trápí daleko méně než to, že se celý skandál provalil.

Napovídá tomu vyjádření zástupkyně ředitele školy Taťjany Kubíkové, která zkritizovala autora videí, na nichž je šikana zachycena. „Mě by zajímalo, proč to točil. Pokud ho šikana tolik trápila, proč nešel za třídním, za učiteli nebo za vedením, proč to předal bulváru, jaký to mělo účel? A není tohle chování ještě víc mravně závadné než samotná šikana? Byť ta je samozřejmě zavrženíhodná,“ řekla serveru iDnes.cz.

Blesk přitom videa videa zveřejnil až poté, co je 12. ledna vidělo vedení školy, které trojici grázlů potrestalo pouze podmínečným vyloučením. Až poté, co řádění studentů vyplulo na povrch, se Kubíková vyjádřila, že žáci budou zřejmě vyloučeni. Důvodem jsou prý další videa, která jsou ještě hrůznější. Otázkou je, zda se k nim nemohlo vedení školy dostat již mnohem dříve, kdyby věc skutečně řešilo, jak mělo.

Podle informací Blesku nebyli studenti k problému lhostejní. Jeden z nich nabídl učitelce pomoc. „Šel to s ní oznámit řediteli snad čtyřikrát, ale ona si to pokaždé nakonec rozmyslela. Bála se, že by to bylo ještě horší,“ řekl jeho kamarád. Další to prý byl hlásit sám. „Řekli mi, ať se o to nestarám, že mi do toho nic není,“ uvedl. Jiní studenti si naopak stěžovali na samotnou učitelku, že si nedokáže zjednat klid ve třídě. „Nikdo to ale neřešil,“ uvedli.

Video Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty! - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

montevideo ( 17. února 2016 20:21 )

Taky se divím, že jsou ochotni něco takového pořádat .

montevideo ( 17. února 2016 19:50 )

Možná ukázal, ale neuspěl. A když to tak tragicky dopadlo, rozhodl se to medializovat.

montevideo ( 17. února 2016 19:31 )

Asi jiná možnost nebyla, než to natočit a medializovat, když vedení šikanu neřešilo.

montevideo ( 17. února 2016 19:13 )

http://tn.nova.cz/clanek/dalsi-pripad-sikany-timhle-si-musela-mlada-divka-projit-vypoved.html

montevideo ( 17. února 2016 19:07 )

Paní učitelka zkolabovala pár hodin poté, co se setkala s šikanujícími a jejich rodiči poté, co bylo oznámeno jejich podmínečné vyloučení. Divné. Že by si ti šikanující na ni někde počkali?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání