Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další oběť šikany studentů na pražské škole: Ponižovali mě, říká dějepisář

Autor: Jan Doležal - 
17. února 2016
20:02

Házeli po něm odpadky, za dveře mu stavěli smeták. Proč si to nechal líbit? Blesk mluvil s učitelem školy v pražských Malešicích, kterého šikanovali žáci. Stejně jako profesorku Ludmilu (†55). Ta v únoru zemřela.

Dějepisář O. P. mluvil s redaktorem Blesku jen přes zavřené dveře a jeho hlas zněl nejistě. Působil, jako by se snažil ponižování své osoby ze strany arogantních výrostků zlehčit. Jako by mu vadilo, že se záležitost brutální šikany a smrt učitelky Ludmily provalila. „Pan ředitel ani paní zástupkyně nikdy v ničem nepochybili,“ zdůraznil několikrát po sobě.

Jak Blesku potvrdil, ve škole učí dvanáct let a obětí šikany, kterou zachycují děsivá videa na internetu, se stal v roce 2009. „Já jsem se nikdy necítil nijak extra ohrožený. A pak jsem to vždycky nějak řešil. Já už si to přesně nepamatuju, ale něčím jsem jim hrozil, došel jsem za třídním, za vedením,“ dodal kantor.

Na otázku, jestli si myslí, že má mezi žáky autoritu, odpovědět nedokázal. „Oni si vyhlídnou vždycky ty, které považují za slabší. K některým si to nedovolí,“ řekl na adresu tyranů. „Samozřejmě že mi to nepřijde normální, ale řeší se to, byla to prostě shoda nešťastných okolností.“

dzambulka007 ( 18. února 2016 19:40 )

Já se přece nezastávám těch šikanujících smradů. Zajímavé, že lidé, co si tak pochvalují to bývalé skvělé školství, se v něm nenaučili dokonce ani číst.

dzambulka007 ( 18. února 2016 19:33 )

Najdi si její fotku, na tu by nevlezl nikdo. Spíš se bál, že o bude chodit strašit.

dzambulka007 ( 18. února 2016 17:03 )

Ty to schytáš. To víš, přiblblá slečinka si představuje jak bude stát na stupínku a všichni ji zbožňovat...

zednik ( 18. února 2016 10:40 )

 To si právě nesmí dovolit, takhle je zatěžovat. Rodiče by si stěžovali a hošíci by protestovali a ty rozdané papíry na písemku by mu nacpali do úst.Učitel smí dělat jen to, kolik mu žáci a rodiče dovolí.Nad tím pečlivě bdí vedení školy, jinak ho vykopnou pro neschopnost, nebo donutí odejít na dohodu.

zednik ( 18. února 2016 10:36 )

Nejlepší je, jak se nám podsouvá, že je to normální a že to k demokraci patří. A že si musíme zvykat. Zaznělo to už po bombovém útoku v Paříži. Zvykat si na teroriské útoky, zvykat si, že šikana je běžná věc , zvykat si na beztrestnost nezletilých vrahů, zvykat si na přepadení , zbití, okradení, bezpráví. To vše patří do dekokratické společnosti, protože něco z toho nedovolit neřkuli trestat , by nebylo demokratické. Demokracie je tedy něco jako vesmír - bez hranic, bez mantinelů . Přežije jen ten nejsilnější, ale není to už anarchie? Potože právě anarchismus vychází ze skutečnosti, že vládní autority často společnost utiskují a omezují lidské svobody ( těch slušných lidí)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání