Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž si uvázal kolem krku smyčku a chtěl skočit ze srázu: Zachránili ho strážníci

Muž chtěl spáchat sebevraždu oběšením.
 (Autor: MP Praha)
Autor: ljš - 
15. února 2016
14:03

Přišli doslova za pět minut dvanáct! Pražští strážníci zachránili život muži, který se rozhodl spáchat sebevraždu. Měl kolem krku uvázanou smyčku z látkového popruhu, jehož druhý konec přivázal k železnému zábradlí u autobusové zastávky. Pod ním se nacházel asi šestimetrový sráz. Měl u sebe i dopis na rozloučenou. Čtyřiapadesátiletý muž skončil v psychiatrické léčebně.

Strážníci si během ranní obhlídky všimli muže ležícího na betonovém ochozu za zábradlím u zastávky Platónova. Pod ním se přitom nacházel asi šestimetrový sráz a hrozilo, že se do něj muž zřítí.

K muži se museli strážníci dostat velmi opatrně, aby ho nevylekali. "Když se k němu hlídka přiblížila na pár kroků, všimla si, že má kolem krku uvázanou smyčku z látkového popruhu. Druhý konec byl přivázán k zábradlí autobusové zastávky. V tu chvíli museli strážníci začít jednat rychle. Přeskočili zábradlí a svými těly se snažili zabránit jeho pádu dolů," uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

Muž se ale začal vzpírat a vyhrožoval, že stejně skočí. Jeden ze strážníků mu proto opatrně nožem přeřízl popruh, který měl uvázaný kolem krku. Protože hrozilo, že strážnici sami muže z ochozu sundat nezvládnou, přivolali posily. Po celou dobu s ním ale udržovali slovní kontakt, až se jim ho podařilo zklidnit.

Nakonec ho za pomoci další hlídky a záchranářů naložili do sanitky, která ho odvezla do psychiatrické léčebny. "O tom, že muž chtěl svůj úmysl skutečně realizovat, by mohl svědčit i fakt, že měl připravený dopis na rozloučenou," vysvětlila mluvčí s tím, že se nejednalo o mužův první pokus o sebevraždu. "Tohoto muže pomáhali společně zachraňovat strážníci, hasiči, policisté a záchranáři už jednou začátkem letošního roku, když se pokusil o sebevraždu tím, že chtěl vyskočit z okna bytu v 7. patře," uvedla.

2595924:gallery:true:true

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání