Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda dívky (†15) v Teplicích: Podezřelý 14letý mladík byl dopaden

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, oj - 
14. února 2016
08:19

Policie v sobotu ráno objevila tělo neznámé ženy v lesoparku v teplické části Řetenice. Později se ukázalo, že se jedná o 15letou dívku, která se stala obětí násilného činu. Policie okamžitě začala pátrat po jejím údajně bývalém příteli (14). Podle informací serveru e-mostecko.cz se mladík v minulosti už jednou pokusil zavraždit svého soka v lásce.

„Byla nalezena v ranních hodinách v Teplicích. Zatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že se pravděpodobně stala obětí vraždy. Přesnou příčinu smrti by měla objasnit nařízená soudní pitva,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Jana Slámová.

V souvislosti s vraždou policie začala pátrat po 14letém chlapci, který byl údajně bývalým přítelem zavražděné dívky. Do rozsáhlé akce se kromě kriminalistů a teplických policistů zapojila i speciální pořádková služba. Po necelých 24 hodinách byl nebezpečný mladík dopaden. Skrýval se u své kamarádky.

„Mohu pouze potvrdit, že ve večerních hodinách se teplickým policistům podařilo zadržet mladíka podezřelého ze zvláště závažného trestného činu,“ uvedla Slámová.

Protože je podezřelý nezletilý, kriminalisté případ odloží. „Podezřelý z provinění vraždy byl zadržen v pozdních večerních hodinách v Teplicích a byl umístěn do diagnostického ústavu. Ve věci budou provedeny potřebné vyšetřovací úkony. Vzhledem k tomu, že osoba je mladší 15 let, není tedy trestně odpovědná, bude věc odložena,“ řekla ČTK Slámová.



Podle nepotvrzených informací serveru e-mostecko.cz jde o chlapce, který se už v minulosti pokusil zabít. Kvůli sporu o dívku údajně shodil ze třetího patra soka v lásce. Případ měl být vyšetřován jako pokus o těžké ublížení na zdraví s trestní sazbou 5 až 12 let.

Bližší informace nebude policie s ohledem na věk podezřelého i oběti a její rodinu poskytovat. Přesnou příčinu dívčiny smrti má objasnit nařízená soudní pitva. V Ústeckém kraji jde letos o první případ vraždy. Loni jich bylo sedm, až na jednu krajští kriminalisté objasnili všechny.

joanna5 ( 15. února 2016 14:29 )

...jo, z těch nahrávek je člověku opravdu divně... https://www.youtube.com/playlist?list=PLspNpXz5z-UZjs1iXSkOIFy2mz5aYu0fU

Pexxa ( 15. února 2016 08:44 )

Podle informací si dělal list lidí které zabije

prvosienka ( 15. února 2016 01:06 )

ečo prečo sa deju tieto veci...a najhoršie je,že v tom pasťáku bude zlým príkladom iných..ako toto vykynožiť&&&&-,-,

deratizator ( 14. února 2016 19:16 )

Vykastrovat a doživotně zavřít do detenčního ústavu. Nejlépe na samotku.

adref ( 14. února 2016 16:24 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání