Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Video brutální šikany na pražské škole: Takhle žáci ušikanovali učitelku k smrti

Autor: Ivan D. Hladík - 
13. února 2016
11:59

Peklem na zemi se stala Střední průmyslová škola v Praze Na Třebešíně, a zejména třída 2. E pro profesorku Ludmilu W. Řadu týdnů tu prožívala šikanu ze strany trojice studentů-grázlů. Žena nyní zemřela. Trojice lumpů vyvázla se směšným trestem a vedení školy případ zametlo pod koberec.

Málokdo si umí představit, jak student dokáže krutě útočit na ženu, která má být pro něj autoritou. Blesk proto zveřejňuje snímky z několika videí, jež ukazují potupnou šikanu profesorky Ludmily W. trojicí studentů vedené žákem D. Č.

Blesk má informace, že videa vidělo i vedení školy, ale nijak na ně nereagovalo. Jeden ze studentů školy dokonce sám šikanu vedení školy oznámil. „Řekli mi, ať se o to nestarám, že mi do toho nic není,“ řekl Blesku student.

Učitelka Ludmila W. byla v pasti nezletilých útočníků dlouhou dobu. To, co zaráží ostatní studenty, zejména ty z vyšších ročníků, je, že vedení střední průmyslové školy nijak nezasáhlo.

„Chodila jako tělo bez duše, ostatní učitelé přece museli poznat, že se něco děje,“ říkají studenti. Na základě informací Blesku začal první kroky k objasnění této strašné věci podnikat zřizovatel školy, magistrát. Událost už zajímá i policii. „Na základě zjištění Blesku se případem už zabývají pražští kriminalisté,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Video Žáci šikanují učitelku - Blesk TV
Video se připravuje ...

Náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys uvedl: „Půjdeme do té školy a zajímá nás závěr šetření policie.“ Podmínečné vyloučení nejhorších aktérů šikany nepovažuje za odpovídající.

K případu se pro Blesk vyjádřila i ministryně školství Kateřina Valachová. „Odsuzuji šikanu ve školách, mezi spolužáky i šikanu pedagogů,“ řekla. Podrobnosti případu, o kterém se dozvěděla díky Blesku, bude dál sledovat. „Rodině paní učitelky chci vyjádřit upřímnou soustrast. Případ považuji za tragický,“ dodává.

Proč jsou »rozmazaní«?

Deník Blesk nesmí zveřejnit identitu mladých grázlů, protože jejich vinu neprokázal soud. Tvář učitelky musíme chránit, protože je podezření, že se stala obětí trestného činu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání