Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Když děti vraždí děti: Nejděsivější zločiny vykonané tou nejmladší rukou

  • Autor: dce - 
    15. 2. 2016
    18:51

    Ještě jim nebylo ani dvacet, v mnohých případech dokonce ani patnáct, a už mají na krku vraždu. Mladí vrazi zabíjejí nejčastěji lidi ze svého okolí – vede je primárně vztek vůči spolužákům nebo rodičům. Jsou ale i tací, kteří vraždí pro peníze nebo i z potěšení ze zabití...

  • 1.Valentýnská vražda (2015)

    Teprve před pár dny našli policisté v chatce v lesoparku za teplickou nemocnicí tělo ubodané třináctileté Elišky. Po 24 hodinách dopadli jejího přítele, kterého znala teprve týden. Čtrnáctiletý Daniel byl umístěn do diagnostického ústavu.

    Jeho minulost není zrovna bez poskvrnky – loni v červnu shodil kamaráda při hádce o dívku do výtahové šachty. Jeho sociální sítě jsou plné výroků o násilí, nebo dokonce citátů Adolfa Hitlera.

    Daniel B. (14) je podezřelý z vraždy Elišky (†15). Daniel B. (14) je podezřelý z vraždy Elišky (†15). | Facebook

  • 2.Vrah z Kmětiněvsi (2004)

    Robert P. byl tehdy teprve třináctiletý chlapec. Prvního ledna 2004 ubodal svou spolužačku Barborku, která byla na cestě domů od kamarádky. Její bezvládné tělo ještě znásilnil a poté odtáhl do polí.

    Policisté vraždu vyšetřovali dlouhé měsíce, nakonec jim pomohla DNA. Za nehty oběti totiž našli biologický vzorek. Odebrali DNA 700 mužům, jaké bylo jejich překvapení když se shoda ukázala u jednoho z posledních. Ten patřil tehdy už čtrnáctiletému Robertovi. V diagnostických ústavech strávil asi pět let.

    478514:gallery:true:true

  • 3.Brutální vražda Petry z Jihlavy (2013)

    Byla polovina března 2013, když teprve patnáctiletá Petra z Jihlavy zemřela rukama tří mladých vrahů. Michal Kisiov si Petru odvedl domů z diskotéky, kde se s ní vyspal. Dívka mu pak pohrozila, že na policii nahlásí znásilnění. Kisiov ji popadl a vyhodil z okna. Petra jedenáctimetrový pád přežila. Proto ji odtáhl zase zpět do bytu a zavolal si na pomoc Tomáše Zavřela a Jakuba Doležala.

    Po vzájemné domluvě ji Kisiov a Zavřel nejprve škrtili rukama. Dívka stále jevila známky života, proto jí mladíci podle obžaloby omotali kolem krku kabel od počítače. Opřeli se o trám a tahali. Poté si Kisiov obul motorkářské boty a stoupl jí na hrudník. Nakonec ji Zavřel uškrtil textilním páskem. Tělo nebohé Petry nakonec mladíci zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. Ostatky skončily na skládce, kde byly za pár dnů nalezeny. Z dívčina těla zbylo jen torzo.

    Matka vraha Petry Kisiova žádá obnovení procesu. Matka vraha Petry Kisiova žádá obnovení procesu. | Archiv Blesk

  • 4.Dětský prostitut z Prahy (1998)

    Byl rok 1998, když náhodný chodec našel mrtvolu mladého chlapce kousek od školy na Žižkově. Policisté se obávali, že třináctiletého Daniela zabil a zneužil pedofil. Sexuální čin se ale neprokázal. Policisté brzy odhalili, že chlapec se pohyboval mezi dětskými homosexuálními prostituty.

    Po několika dnech vyšetřování padlo podezření na okruh Danielových známých. Nakonec byl zatčen patnáctiletý Tomáš H., který se s Danielem popral, protože mu mladší chlapec přebral zákazníka. Nakonec ho ze strachu z pomsty uškrtil a vše nastražil tak, aby podezření ukazovalo na úchyla. Dostal od soudu šest let.

    Případy 1. oddělení - seriálové zpracování vraždy Případy 1. oddělení - seriálové zpracování vraždy | archiv ČT a Blesku

  • 5.Zabil 11letou sestru (2011)

    „Motivem jednání chlapce byla dlouhodobá nespokojenost a nahromaděný pocit neuznání,“ řekla při zdůvodnění rozsudku soudkyně. V roce 2012 odsoudila sedmnáctiletého Martina na devět let do vězení za vraždu své teprve jedenáctileté sestřičky.

    Martin nejprve tvrdil, že sestru ubodal po hádce, bylo ale prokázáno, že se na čin připravil – vraždil v brankářských rukavicích. V době vraždy na oběti asi seděl – krev měl totiž i na spodním prádle.

    Deniska byla bezproblémová holčička, kterou měli lidé z okolí rádi. Podle policie ji zavraždil její brar Martin. Deniska byla bezproblémová holčička, kterou měli lidé z okolí rádi. Podle policie ji zavraždil její brar Martin. | Blesk - Jiří Krušina

  • 6.Popravil staršího spolužáka (2013)

    Tehdy teprve čtrnáctiletý Filip si doma vzal střelnou zbraň, která patřila jeho otci. V lese v Dubňanech si počkal na svého o rok staršího spolužáka Ondru a popravil ho čtyřmi kulkami do těla. Jako zkušený sportovní střelec s tím neměl problémy. A motiv? Ondřej ho údajně šikanoval.

    Čtrnáct dní Filipa trápilo svědomí. Když se zjistilo, že výstřely vyšly z pistole chlapcova otce, přiznal se. Až později vyšlo najevo, že měl Filip mladistvého komplice – toho soud poslal na 3,5 roku do vězení.

    Ondru (†15) zastřelil spolužák. Ondru (†15) zastřelil spolužák. | Archiv Blesku

  • 7.Bílinská vražda (2005)

    Jakub Procházka (tehdy 20) a jeho dva parťáci Štencl (tehdy 19) a Režňák (tehdy 19) si v lednu roku 2005 počíhali na sedmnáctiletou Kamilu před jejím domem v Bílině. Procházka se s ní jako svou tehdejší přítelkyní nepohodl na maturitním plese. Vylákali ji ven a Procházka ji strhl k zemi, Režňák ji pak osmkrát praštil paličkou do hlavy. Pak ji odtáhli mezi garáže, kde jí Režňák dupl na hrudník a Procházka ji jedenácti ranami nožem ubodal. Pak jí podřízl krk.

    Podle vyšetření znalců je Procházka neléčený sexuální deviant. U soudu byla navržena i kastrace. Procházka a Režňák dostali od soudu trest dvacet let, Štencl 18.

    Trojice vrahů Kamily z Bíliny před soudem Trojice vrahů Kamily z Bíliny před soudem | archiv Blesku
     

beda88 ( 8. listopadu 2016 07:54 )

nuuuuu, "nejhorší" je vždy prohlášení politiků, některých, po takovémto případu, že je nutné snížit trestní odpovědnost pachatelů na 13-14 let. nechápu proč to už není. v 15 letech mohou řídit auto, od 11 let kouří, fetujou pijou alkohol, od 13 let šuk...ají, tak holt musí i být dříve trestně odpovědní. jen zkostnatělí politici jsou proti změnám v zákoně. je to vidět i u schvalování různých zákonů, jako např. o zákazu kouření. vypráskat ty darmošlapy ze senátu a parlamentu a udělat z toho neplacenou funkci, jako ve starém Římě.

9rot6 ( 16. února 2016 05:47 )

Každé dítě má nějaké rodiče,pokud jsem tedy rodič,tak musím nutně nést odpovědnost za skutky svých potomků do 15let věku, respektive do plnoletosti, čili do 18 let věku,pokud tento mladistvý ještě nepřesáhl 15 let věku, nesou za něj odpovědnost rodiče,pokud podle médií byl nemocný a bral na svou nemoc nějaké léky, tak především rodič by měl dbát na řádné užívání léků,zvláště po tom co podle médií již spáchal nějaký skutek rovnající se přinejmenším trestnému činu,pokud je výchovně nezvladatelný, tak zcela určitě jsou v ČR nápravná zařízení pro takovéto osoby, dříve se tomu říkalo prostě "polepšovny", ale pokud dnes máme zákony, které chrání v podstatě takové mladistvé "hříšníky", tak se ani nelze divit, že v této oblasti má ČR hodně veliké rezervy, jak s tímto případem rezonuje případ "utýrané" učitelky v nějaké škole v Praze si každý může doplnit sám, dovolání téměř nikde, proč ve vyspělých demokraciích,jako třeba v Anglii lze trestat mladistvé, ale u nás se o tom pouze 25 let mluví!

stacho ( 15. února 2016 21:02 )

Kdyby dostali jednou týdně přes držku možná by to nedělali ale facka by jim mohla pokřivit charakter.

moiaza ( 15. února 2016 20:28 )

Přetěte si Havlův projev z Melantrichu a porovnejte si ho se skutečnosti. Není problém si ho vyhledat. Kde jsou jeho slova o lásce, o společnosti která nebude plná nenávisti, o strašení komunisty o nezaměstnanosti a další vyblitky. To, co se dnes děje, je všechno jeho zásluha. Je to Havlokapitalismus se vším všudy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání