Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žáci pražské školy utýrali učitelku k smrti: Problém nikdo neřešil

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
12. února 2016
17:02

Učitelka Střední průmyslové školy v Praze-Malešicích, kterou zřejmě trojice studentů utýrala k smrti, byla měsíce na vše sama. Už v říjnu žáci vedení školy na šikanu upozorňovali… Žena ale učila dál.

Asi pětapadesátiletá Ludmila W. byla šikaně vystavována necelý rok. Část studentů oboru informační technologie ve třídě 2. E pro ni změnila každou hodinu v očistec. To nejhorší ale přišlo na přelomu podzimu a zimy.

„Ty pí*o, ku*vo, jdi do hajzlu!“ Těmito a horšími slovy řadu týdnů napadal profesorku „šéf“ celé trojice D. Č., který si svým chováním podle spolužáků kompenzoval to, že byl na základní škole sám obětí šikany. Když chtěla profesorka ze třídy utéct, trojice tyranů lavicemi zablokovala dveře a prostě ji nepustila.

„Je nám líto, že jsme jenom přihlíželi,“ shodují se ostatní studenti. „Ti kluci jsou normálně padavky, ona pro ně byla snadná oběť.“ Profesorce nabídl jeden ze studentů pomoc.

„Šel to i s ní oznámit řediteli snad čtyřikrát, ale ona si to pokaždé nakonec rozmyslela. Bála se, že by to bylo ještě horší,“ říká studentův kamarád. Profesorka se postupně hroutila, proplakala hodiny v kabinetu, ale znovu se vracela do třídy, kterou neměla šanci zvládnout.

„Sami jsme si už v říjnu stěžovali, že si nedokáže zjednat klid ve třídě, ale nikdo to neřešil,“ říkají studenti. Trojice výrostků dostala ze školy podmínečné vyloučení.

D. Č. podle spolužáků trest neřeší. „Jemu je to úplně jedno, nepohnulo s ním ani její úmrtí.“ Policisté navíc případ vůbec nevyšetřují. „Kolegové z místního oddělení se šikanou na této škole momentálně nezabývají,“ potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání