Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drama na náplavce v Praze: Dva zdrogovaní mladíci se málem utopili ve Vltavě

Drama na náplavce v Praze: Dva mladíci se málem utopili v řece.
Drama na náplavce v Praze: Dva mladíci se málem utopili v řece.  (Autor: Městská policie Praha)
Autor: dce - 
11. února 2016
14:42

Ve čtvrtek ráno vyráželi strážníci pražské městské policie na náplavku v Holešovicích, kde podle hlášení někdo volal o pomoc. Ještě netušili, že budou bojovat o život dvou intoxikovaných mladíků, kteří ve vodě málem zahynuli.

Strážníci městské policie v brzkých ranních hodinách vyjížděli do Holešovic na náplavku v ulici Dukelských hrdinů. Poblíž lodi Hermes zde někdo volal o pomoc. Po několika metrech pátrání našli pod okrajem splavu dvě osoby ve vodě.

Jedna osoba byla zcela nahá a nehybně visela zaklíněna za hlavu v otvoru ve zdi tak, že ve vodě měla pouze špičky nohou. Druhý muž, oblečen pouze do trička s krátkým rukávem a riflí, stál ve vodě přibližně 10 metrů od prvního muže a volal o pomoc,“ uvedl mluvčí pražských strážníků.

Muž s hlavou zaklíněnou ve zdi podle pohmatu nejevil známky života. Strážník se tedy pokoušel zachránit druhého muže. Hodil mu záchranné lano, ale muž byl tak promrzlý, že ho nedokázal chytit.

Video  Drama na náplavce v Praze: Dva mladíci se málem utopili v řece.  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

Na to ho strhl proud a začal ho unášet podél zdi dál. Jeden ze strážníků nezaváhal ani na okamžitě a vrhl se do ledové vody muži na pomoc. Jakmile se k němu dostal, uvázal mu lano kolem hrudníku a za pomoci strážníků na břehu, ho za velkého úsilí vytáhli z vody ven,“ pokračoval mluvčí.

Další strážníci a hasiči, kteří dorazili na místo začali vyprošťovat zaklíněného muže. Po náročném vyproštění bylo zjištěno, že muž jeví známky života. Byla mu tedy poskytnuta akutní první pomoc přímo na břehu a posléze jej hasiči na nosítkách vynesli na silnici, kde jej předali záchranářům,“ dodal mluvčí.

Celý případ nyní vyšetřují policisté. Podle mluvčí záchranné služby byli oba mladíci intoxikovaní neznámou látkou.

jirkaacs ( 11. února 2016 15:25 )

Skoda ze se nezadarilo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání