Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Teprve rok a půl starého chlapečka týrali rodiče: Měl popálené nohy a obličej samou modřinu

Teprve rok a půl starého chlapečka týrali rodiče: Měl popálené nohy a obličej samou modřinu (ilustrační foto)
Teprve rok a půl starého chlapečka týrali rodiče: Měl popálené nohy a obličej samou modřinu (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia, archiv Blesk)
Autor: dce - 
11. února 2016
10:00

Už téměř rok pečuje z rozhodnutí soudu o malého chlapečka jeho babička z Klatov. Přesto skončil kvůli „péči“ rodičů v době krátké návštěvy dvakrát v nemocnici – a jednou dokonce na 14 dní...

Chlapečkovi je teprve rok a půl, už od loňského dubna se o něj ale stará jeho babička. Soud jí ho přidělil do péče kvůli podezření na týrání ze strany rodičů. Přesto ho mohli navštěvovat a brát si ho s sebou domů. Po dvou takových návštěvách skončil chlapeček v nemocnici.

Poprvé se tak stalo v listopadu, v nemocnici pak ležel několik dní. Policii se ovšem nedařilo prokázat týrání, ačkoliv lékaři potvrdili, že dítě si nemohlo zranění způsobit samo. Rodiče tvrdili, že běhal mezi kuchyní a obývákem a zakopl o práh. „Vypadal jak po boji,“ tvrdil podle serveru Novinky.cz jeho jedenadvacetiletý otec.

V prosinci už po návštěvě chlapec pobyl v nemocnici 14 dní! Měl velký krevní výron na čele, modřiny pod očima, popáleniny od cigaret a zranění v rozkroku. Po této epizodě už soud styk dítěte a rodičů zakázal úplně.

„V případě realizace rodičovských styků by mohl být normální vývoj nezletilého vážně ohrožen,“ stojí v soudním rozhodnutí. Rodiče se brání, že kluka nikdy nezbili, ale jak přišel ke zraněním, nejdřív vysvětlit nedokázali.

Pak matka (22) přišla s historkou, že modřiny chlapec utržil na klouzačce a zranění v obličeji od toho, jak na něj skočil pes. Policisté začali případ znovu vyšetřovat a nakonec došel až k soudu – ten díky lékařské zprávě zahájil úkony trestního řízení kvůli podezření z ublížení na zdraví.

hejpockej ( 14. srpna 2016 05:13 )

znam podobny pripad, kde "rodicum" pak dali po roce znovu sanci, dostali decko zpatky, nasledne ho utyrali k smrti. Otec to vzal na sebe, v base byl 3 roky, matka jako o nicem nevedela, takze se ji nic nestalo. Proc Cesky system dava deti zpatky rodicum, ktery v minulosti decko tyrali?

leonec ( 3. května 2016 16:49 )

Jsou to hyeny, udělat jim to samé, aby viděli na vlastní kůži jak trpěl

radka.seznam ( 9. března 2016 15:29 )

Doživotí v pracovním lágru a denně výprask sedmiocasou kočkou pro oba hajzly, kterým tu říkají rodiče!!!! Chudák kluk!!!

tummy ( 11. února 2016 10:31 )

 Zrůdy odporný.poslat na galeje ne do státního hotelu.

mirkazam ( 11. února 2016 10:31 )

Tak to je fakt fraška...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání