Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Požár na nádraží v Bohumíně ochromil vlakovou dopravu: Škoda přesáhne sto milionů!

Autor: ČTK - 
11. února 2016
08:56

Na nádraží v Bohumíně na Karvinsku v noci na dnešek hořely rozvaděče, rozvody a zabezpečovací zařízení. Při požáru nebyl nikdo zraněn, ale škoda zřejmě přesáhne sto milionů korun. ČTK to řekli mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela a policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Nádražím, které je frekventovaným železničním uzlem, stále neprojíždějí vlaky, nahradily je autobusy. Výluka bude podle odhadů trvat do pondělí 15. února.

Mluvčí Českých drah (ČD) Kateřina Šubová řekla, že rychlíky ve směru na Prahu či Brno místo z Bohumína vyjíždějí z Ostravy hlavního nádraží. Na autobusy, které jedou z Bohumína, ale nebudou čekat. Cestující, kteří pojedou náhradní dopravou, musejí počítat s tím, že cesta po silnici je delší, a měli by proto vyjet s větším předstihem. Expresy ve směru do slovenské Žiliny nebo z Žiliny jezdí odklonem přes Havířov. „V 06:30 se podařilo v Bohumíně nastavit výhybky na rovno tak, aby tam mohly projet alespoň spoje EuroCity do Polska a z Polska,“ řekla mluvčí ČD.

Odhady zprovoznění dopravy v Bohumíně na 15. února jsou podle ní zatím předběžné. „Vše záleží na postupu oprav. Doufáme, že alespoň v omezené míře tam budou moci vlaky jezdit co nejdřív,“ řekla Šubová.

Vlaky mohou mít kvůli výluce zpoždění a cestující zatím musejí počítat také s menším pohodlím. „V Bohumíně nám to uvěznilo dvě pendolina. Místo nich jsme zatím nasadili elefanty,“ řekla mluvčí drah.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání