Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Utírejte jim zhnisané oči, ať se prodají dřív, než chcípnou, radila prý vedoucí zverimexu

Autor: dce - 
11. února 2016
05:00

Proti zverimexu v obchodním centru Globus v Českých Budějovicích se zvedla velká vlna nevole, když se na sociálních sítích objevila fotografie štěňat v „teráriu“ na prodejně. Mnohým prodej koček a psů v takových podmínkách přijde nehumánní, ačkoliv ho zákon nezakazuje. Jedna z bývalých zaměstnankyň obchodu teď přišla s ještě více šokujícími informacemi.

„Byla jsem tam na praxi. Utírali jsme perským koťatům oči, protože jim z nich šíleně teklo a pokakaný zadečky, aby nebylo vidět, že mají průjem,“ napsala jedna z komentujících na Facebooku. 

Zverimex v Českých Budějovicích takto prodává mláďata oblíbených šelem už roky. A samozřejmě není v celé České republice jediný. Podobný je i v Plzni, u Znojma nebo další opět v Českých Budějovicích, kde podle místních jsou zvířata chována v maličkých klecích postavených na sobě jako bedny.

Na dotaz, odkud jsou štěňata na prodejně, prodavačka Blesku odmítla odpovědět, prý pocházejí od chovatele z Českých Budějovic. To ale popírá bývalá zaměstnankyně zverimexu. „Jsou od různých množitelů... Odkud konkrétně, netuším, to nikomu z nás neřekli,“ řekla Blesk.cz. 

„Jen nám řekli, jak perským koťatům utírat oči a zadečky a dát je zpátky ke zdravým zvířatům, aby se prodala, než chcípnou.“ Podobné praktiky přesně popisují způsoby množitelů, kteří prodávají nemocná zvířata, aby se jich zbavili, než se choroba vážněji projeví. A čerstvý majitel pak skončí se zvířecím miláčkem u veterináře dřív, než by řekl švec.

Celá kauza se horečně rozjela na Facebooku a desítky lidí bombardovaly stránky zverimexu zprávami i komentáři, které ze stránek ale rychle mizely. Stejně tak zmizela ze zverimexu v centru Globus i dvě štěňata. Zda se později objeví znovu a jiná, zatím není jisté.

 

0707 ( 12. února 2016 11:18 )

a ty jsi odporný magor a xindl!

0707 ( 12. února 2016 11:15 )

lidské zrůdy hovada a bestie!!!!!!! Copak takhle se chová k bezbranným tvorům, kteří nás donekonečna milují a věří??????? Babizno - vedoucí ze zverimexu chcipni !

bernadette ( 12. února 2016 03:01 )

Perské kočky s očima opravdu mají problémy docela běžně. Horší je, že 30% z nich má i polycystické onemocnění ledvin, což je vrozené, dědičné a smrtelné. V některých zemích se nesmějí perské kočky prodávat bez potvrzení, že tuto chorobu nemají. Dá se to zjistit např. ultrazvukem. Ale žádná koťátka a štěňátka by se prostě ve Zverimexu prodávat neměla, to je fakt brutální a vinila bych z toho jedině "chovatele".

emily5 ( 11. února 2016 18:04 )

dobrý den, nevíte prosím jak je to právě teď s pejskama?

dylina ( 11. února 2016 13:38 )

To vyšumí do ztracena...(Ještě jsem neslyšel,že by veterina zatrhla prodej štěnat a koček v těchto obchodních centrech-zde se lépe a rychleji prodají,než např.přez internet).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání