Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

11 vězňů se v Pardubicích záměrně předávkovalo léky: Jeden údajně zemřel!

11 vězňů se v Pardubicích záměrně předávkovalo léky: Jeden zemřel! (ilustrační foto)
11 vězňů se v Pardubicích záměrně předávkovalo léky: Jeden zemřel! (ilustrační foto)  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: ČTK - 
9. února 2016
20:12

V pardubické věznici se v úterý vpodvečer přiotrávilo zřejmě 11 vězňů. Osm z nich je ve velmi vážném stavu. Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Helena Škuligová ČTK řekla, že záchranáři z věznice odvezli 11 lidí intoxikovaných léky. Původní zprávy o úmrtí mluvčí vězeňské služby Zuzana Janíková nepotvrdila.

Podle televize si vězni zřejmě plánovaně vzali velkou dávku léků na srdeční arytmii. Zdravotníci všem vypumpovali žaludek, dva z otrávených museli záchranáři resuscitovat. Osm vězňů bylo převezeno do pardubické nemocnice a tři do chrudimské, uvedla ČT.

Podle Škuligové převezly sanitky do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi celkem 11 intoxikovaných vězňů. "Dva z nich byli ve vážném stavu, v bezvědomí, u ostatních byl stav méně závažný," řekla Škuligová ČTK. Událost byla záchranářům nahlášena v 16:54 jako bezvědomí.

Lékař na místě zjistil hromadné předávkování léky. Všichni vězni byli ve věku 17 až 21 let. Mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Dušan Korel ČTK potvrdil, že v pardubické nemocnici bylo několik vězňů hospitalizováno. "Lékaři pracují na jejich ošetření, k počtu osob a jejich stavu se nebudeme vyjadřovat. Informaci o jednom úmrtí nemám," uvedl Korel.

thheodor ( 10. února 2016 19:11 )

 Ve skutečnosti nikdo nezemřel,ale bylo by lepší,kdyby zkalilo všech 11.

rumungro ( 10. února 2016 13:21 )

Když oni dostali víc než počítali,nemají kávu,cigarety,jsou daleko od domova,musí si platit léky,mají maly hřiště,nesmí ležet,mají málo jídla,to všechno se na nich psychicky i duševně negativně projevuje.Proto bychom těmto flustrovanym lidem měli po propuštění držet palce.Okolo krku.

santikxauz ( 10. února 2016 05:33 )

Asi se nudili,chce je poslat do kamenolomu a palicema rozbijet šutry a přenášet z místa na místo.

smoula05 ( 10. února 2016 02:48 )

 žádná škoda kdyby šli navštívit svatého Petra

ivka ( 10. února 2016 00:25 )

no tak když se k nim dostali, tak je snědí a daj si i za mě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání