Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bezdomovec nahlásil bombu na nádraží v Trutnově: Nebylo to poprvé

Bezdomovec nahlásil bombu na nádraží v Trutnově: Nebylo to poprvé. (ilustrační foto)
Bezdomovec nahlásil bombu na nádraží v Trutnově: Nebylo to poprvé. (ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
8. února 2016
09:42

Bezdomovec v neděli ráno nahlásil na trutnovském nádraží bombu. Policie musela prostory evakuovat, bombu ale nenašla. Už brzy odpoledne se podařilo zadržet podezřelého oznamovatele, který se podobným činem neprovinil poprvé.

Pětapadesátiletý bezdomovec skončil v péči policistů poté, co byl odhalen jako ten, který v neděli ráno nahlásil bombu na trutnovském vlakovém nádraží. Bylo evakuováno pět zaměstnanců. Policisté s psovodem nakonec bombu nenašli.

„Muž, který se k telefonátům přiznal, je podezřelý z přečinu šíření poplašné zprávy, za což mu v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení. Policisté totiž zjistili, že již byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen,“ uvedla mluvčí policie Hana Klečalová.

Nebyla to tento víkend jediná falešná zpráva o uložení výbušniny v Trutnově. V sobotu večer byla hlášena další, a to v Národním domě v době konání plesu. Ten musel být přerušen na dvě hodiny. Psovod opět bombu nenalezl.

„Přesto, že se pokaždé jednalo o mužský hlas, s největší pravděpodobností má sobotní výhružný anonymní telefonát na svědomí jiný pachatel, po kterém policisté intenzivně pátrají,“ dodala mluvčí.

malenabald ( 8. února 2016 10:34 )

Třeba je těmto blbounům venku zima, nemají co jíst, tak se potřebují nechat zavřít. V base budou mít teplo i jídlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání