Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič sjel s vozem do řeky Jizery, ve vodě byl příliš dlouho

Autor: ČTK - 
6. února 2016
14:32

Řidič, který sjel v pátek večer se svým autem v Železném Brodě do Jizery, v nemocnici zhruba 40 minut po půlnoci zemřel. „Ve vodě byl 68letý muž zřejmě příliš dlouho a přes veškeré úsilí zdravotníků se ho nepodařilo zachránit,“ řekla krajská policejní mluvčí Ivana Baláková. Nikoho dalšího potápěči při prohledávání řeky nenašli.

Na operační středisko hasičů byla nehoda osobního auta do náhonu ohlášena v pátek ve 20:42. Okolnosti nehody teď šetří kriminalisté, podle prvotních informací projížděl Fiat Panda vysokou rychlostí parkovištěm Penny Marketu. „Při tom přeskočil betonový obrubník a skončil v náhonu řeky Jizery,“ popsala nehodu Baláková. Auto se pak potopilo.

Osobní automobil vzal v náhonu proud a nesl ho zhruba sto metrů, kde zůstal potopen pod hladinou. Vlivem silného proudu nebylo možné, aby se hasiči v suchých oblecích dostali dovnitř vozidla, proto vůz navázali a k vytažení na komunikaci použili vyprošťovací automobil,“ popsala záchrannou akci mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Oni se ty dveře ještě před příjezdem hasičů pokoušeli otevřít. Nejdřív strážník městské policie, který skočil do toho náhonu, a pak ještě náš policista po něm, jistili se vzájemně lanem, ale byl tam tak silný proud vody, že s tím nehnuli,“ řekla Baláková. Policisté se pak sami ze silného proudu jen těžko dostávali na břeh.

Dveře auta byly podle Balákové vodou zablokované a otevřít se je podařilo, až když vůz vytáhli z vody. Když se muže podařilo dostat z vozu, byl v bezvědomí a záchranáři okamžitě zahájili resuscitaci a pokračovali i v sanitce.

V nemocnici pak zemřel. Protože nebylo možné vyloučit, že se v náhonu nikdo další nenachází, dorazila do Železného Brodu skupina potápěčů z Prahy, kteří spolu s libereckými vodními záchranáři dno náhonu prohledali. Nikoho dalšího však podle Balákové nenašli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání