Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Znalec z případu Petr Kramný: Sestra z Rumburku vraždila, trvá na svém i po rozhodnutí soudu

Autor: dce - 
3. února 2016
11:56

Přestože soud zdravotní sestru z Rumburku Věru M. osvobodil, soudní znalec Radek Matlach trvá na svém. Soudce podle něj rozhodl špatně! Jeho závěry však byly zcela rozmetány revizními posudky a na jeho hlavu se snesla vlna kritiky. Matlach se teď brání, jak to jde.

Radek Matlach v případu zdravotní sestry Věry M. vypovídal jako soudní znalec obžaloby. Zcela jednoznačně označil za příčinu smrti vysokou hladinu draslíku a viníkem byla podle něj obžalovaná. Revizní posudek ale hovořil jinak a závěry Radka Matlacha označil za nepodložené. Soudce se nakonec rozhodl ve prospěch Věry M.

Znalec se bouří. Po posudku v případu Petra Kramného to je už druhý jeho posudek v krátké době, který revizní znalci označili za diletantský. Matlach se ale tvrdé kritice brání. „Revizní posudek v případu paní Věry M. je jen souhrn tvrzení, která nejsou potvrzená, na otázky státního zástupce nebyli znalci schopni reagovat. Přesto byla Věra M. zproštěna,“ divil se v pořadu DVTV. Podle jeho názoru soudci v obou případech, na kterých se jako znalec podílel, rozhodli špatně. „Osobně nemám pochybnost, že tam ta trestná činnost páchána byla,“ prohlásil o kauze kolem Věry M.

Znalec navíc poukázal na věc, která i jemu u soudu při čtení revizního posudku přišla nesmírně zajímavá. Znovu vysvětlil, že u pacienta Věry M. byly tři vstupy – katetr starého infúzního vaku, nového vaku a nitrožilní katetr. Zdravotní sestra Věra M. prohlásila, že draslík podala, ale podle toxikologie draslík nebyl v novém infúzním vaku. Nemohl být ani v tom starém, který by kapal mnohem déle než měl, což se nestalo. To vyvrátila i obhajoba... „Zbývá tam jeden jediný port – to pochopí i můj čtyřletý syn,“ argumentoval Matlach. Pokud by Věra M. podala draslík do nitrožilního katetru došlo by k srdeční zástavě – což se podle obžaloby stalo.

Matlacha ovšem možná čeká jeho vlastní boj – Věra M. totiž podala návrh na disciplinární řízení. Podle něj to udělala, protože se cítí ohrožena jeho posudkem. „Snaží se celou věc posunout do té polohy, kdy v případném jednání před odvolacím soudem bych byl vyloučen jako podjatá osoba. To je čistě spekulativní jednání.“

Vše o případu Věry M., která byla neprávem obžalována z vraždy šesti pacientů v nemocnici v Rumburku, si můžete přečíst zde >>>>

 

 

breburda1 ( 4. února 2016 09:49 )

danielo neboj,já na rozdíl od tebe ten mozek používám,já moc dobře tvůj koment chápu,ale ty jsi můj nepochopila. Jenom nechápu,kde jsi vzala tu 1000% jistotu,když stoprocentní jistotu nemají ani znalci.

daniela123456 ( 4. února 2016 00:48 )

Chudero vubec nevis voco go! Zapoj mozek pak mozna muj koment pochopis

breburda1 ( 3. února 2016 21:58 )

danielo uklidni se!!!-byla to stará,nemocná paní,však jí sestřička Věra umyla a převlékla. Buď ráda,že nemáš bláto na hřišti ty,že máš ještě zdraví držák a tak nemusíš mít v gatích na***no.

daniela123456 ( 3. února 2016 17:25 )

Jooooooo udelala to !!! Mela v gatich nasrano... Proč asi ???

breburda1 ( 3. února 2016 13:58 )

Já si ale nemyslím,že je vrah.NENÍ vrah!!! Ta nemocnice už dávno dobrou pověst nemá. A baba jsi Ty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání