Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Odpočinout v práci si chtěla zaměstnankyně v Břeclavi. Tak ohlásila bombu!

Chtěla si v práci dopřát odpočinek a tak ohlásila bombu! (Ilustrační foto)
Chtěla si v práci dopřát odpočinek a tak ohlásila bombu! (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
30. ledna 2016
10:39

Trochu odpočinku si v práci chtěla dopřát zaměstnankyně cukrárny Delikana v Břeclavi a tak první adventní neděli z firemního telefonu odeslala poplašnou SMS zprávu, že v jedné z provozoven je ukryta bomba!

„Prý se cítila unavená a chtěla si v práci na chvíli odpočinout,“ prozradila v pátek serveru Novinky.cz policejní mluvčí Kamila Haraštová.

První adventní neděli zaměstnankyně cukrárny Delikana v Břeclavi z firemního telefonu odeslala SMS zprávu, že v jedné ze tří provozoven je nastražena bomba.

Policie okamžitě rozjela pátrání! Po bombě pátrali i psovodi se psy vycvičenými na hledání bomb. Evakuováno bylo přes šedesát lidí, ale výsledky pátrání byly negativní.

Jakmile policie ukončila prohlídku budov, rozjela pátrání po šiřiteli poplašné zprávy. „Policisté okamžitě rozjeli pátrání po pachateli, který svým jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu šíření poplašné zprávy. Telefonní číslo s anonymní SIM kartou bylo samozřejmě nedostupné,“ řekla Novinkám.cz Haraštová.

Stopy vyšetřovatele nakonec zavedly k zaměstnankyni cukrárny. Ta se nejdříve snažila zapírat, ale nakonec se k činu přiznala. Zaměstnankyně nejspíše skončí před soudem a hrozí jí až tříleté vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání