Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dva rotvajleři v Ostravě zabili psa přímo před očima tří dětí: Někdo mi ukradl plot, tvrdí majitel

Dva rotvajleři v Ostravě zabili psa přímo před očima tří malých dětí: Někdo mi ukradl plot, tvrdí majitel.
Dva rotvajleři v Ostravě zabili psa přímo před očima tří malých dětí: Někdo mi ukradl plot, tvrdí majitel.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
29. ledna 2016
11:13

K soudu poputuje případ nezodpovědného majitele dvou psů, kteří v Ostravě surově zabili několik psů. Jednoho dokonce před očima tří malých dětí, které z toho budou mít pravděpodobně dlouhodobé následky. Majitel se brání, že mu někdo ukradl kus plotu a psi tak mohli utéct.

K otřesné události došlo loni začátkem února v Ostravě. Dva rotvajleři brzy dopoledne utekli z pozemku majitele a postupně napadli pět psů. Při prvním incidentu zaútočili na drobnou čivavu, její majitelka ji ale stihla vzít do náruče a psa tak zachránila. Později psi napadli dva yorkshiry u dětského hřiště. Psi jejich řádění nepřežili.

Tím to ale neskončilo, rotvajleři se vydali dál do města, kde si vybrali ženu s drobným křížencem. Psa zranili, žena se před běsnícími monstry nakonec schovala v kontejneru i se svým miláčkem.

Nakonec psi zamířili k nedaleké křižovatce a roztrhali čínského chocholatého psa, kterého zrovna venčily tři malé děti s babičkou. Dvě z dětí skončily u psycholožky a psychiatra. Vyvinula se u nich posttraumatická stresová porucha, podle serveru Deník.cz trpí úzkostnými a depresivními potížemi.

Majitel psů se brání, že pozemek byl zabezpečený dostatečně a psi nemohli plot zdemolovat vlastními silami. Tvrdí, že mu část plotu někdo ukradl. Soud mu pomocí trestního příkazu vyměřil osm měsíců podmíněně a uložil zákaz chování a držení psů na pět let. Muž se proti tomu ale odvolal a tak celý případ poputuje k soudu. 

aleia ( 29. ledna 2016 19:48 )

Policie v Brně-severu dokáže pokutovat,že malí psy-jorkšir,čivava apod.nemají náhubek nebo jsou na louce na volno a že u lesa lítá vlčák bez náhubku a bez majitele,tak se nic neděje.Setr tu pokousal několik malých psů,kteří byli na vodítku.Majitelka se tomu jen směje!Proti takovým by měla policie zakročit a ne jen buzerovat a vybírat pokuty od důchodců! Je mi líto těch malých pejsků...

pepen ( 29. ledna 2016 17:41 )

Zákony v Česku stojí za hovno!!!Majitelé velkých a bojových psů běhají nebo venčí volně a bez náhubků!!!!Kolik případů se už stalo a nic -ticho po pěšině!!!Hold Česko-tady se jenom krade,tuneluje a podvádí-pro lid se nedělá nic!!!!Politici na to  

vosavopruz ( 29. ledna 2016 17:11 )

Myslím že ten pitbul neutíká,že ho takhle ten khokot venčí.Venku si hrajou malé děti,nejde jen o napadení psa psem.

naidka ( 29. ledna 2016 16:57 )

Ne každý pes, který uteče, má snahu zabíjet, rotvajlerů se bojím, ale myslím, že kdyby byl sám, tak to takhle nedopadlo.

vosavopruz ( 29. ledna 2016 16:33 )

U nás občas ve městě zase pobíhá volně pitbul bez pána a ani nemá náhubek A to denně potkávám lidi jak venčej malé roztomilé pejsky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání