Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Všude se válí zdechliny: Veterinář říká svému útulku psí hotel

Autor: dce - 
27. ledna 2016
14:29

Otřesné fotografie zveřejnil Československý kastračný program na svém Facebooku. Jistý slovenský veterinář, který má provozovat i útulek, hotel pro psy a lekce výcviku psů, má nebohá zvířata v tak strašných podmínkách, že se tomu snad nedá ani uvěřit.

Špína, zápach, beznaděj. Tak to vypadalo v jedné z budov, ve kterých má slovenský veterinář Jozef Mičák provozovat praxi i hotel pro psy. Jedno z děvčat, které sem údajně chodilo „na koně“, objevilo ve vedlejší hale několik zvířat, která žila v takových podmínkách, že to nevypadalo jako obraz civilizovaného světa.

Psi neměli ani žrádlo, ani vodu, dívka je začala krmit. Při spojení s Československým kastračním programem nakonec dvě fenky z nejšílenější klece osvobodila. „Neskutečný hnilobný smrad rozkládajícího se prasete již několik dní/týdnů ležícího na hnusné, špinavé kvazi kleci, v níž byly ty dvě špinavé a hubené ve vlastních výkalech a moči. A ne jen ve vlastních, kdoví kolik se jich tam vystřídalo předtím... Zaschlá hniloba a krev na srsti z rozkládající se zdechliny, ze které na ně kapalo... Psy nelze dostat ven, dokud je zdechlina na kleci, otevírá se svrchu... Dívky odsouvají zdechlinu z klece, někdo se i pozvracel... Naštěstí se to podařilo a holky museli vydržet ten zápach v autě celou cestu k nám,“ objevilo se na Facebooku programu.

Jenže dvě fenky maltézáčků nebyly v hale jediné. O kousek vedle byl v kleci jack russel se štěnětem, vedle malá shiba-inu a bígl, v zadní části labrador a vedle kříženec belgického ovčáka. A psů bylo mnohem víc...

Jediný způsob, jak zvířata od veterináře dostat, bylo přes onu nezletilou slečnu, která se s veterinářem znala. Kdyby se mu doneslo, že na místo se chystají policisté, psy by pravděpodobně usmrtil. Jenže děvče nakonec přemohl strach, a tak se do případu vložila Veterinární správa. 

Podle mnohých se psi k veterináři, který nemá registrovaný ani útulek, ani karanténu, dostávají přímo od strážníkům, kteří vykonávají odchyt, a také z jiného útulku. Veterinář se už vyjádřil pro server Čas.sk.

„Učinilo to 15leté děvče, které k nám chodilo na koně, ale trenérka ho vyhodila, protože zmizely nějaké věci,“ tvrdil. Mrtvé prase v hale přiznal. „Myslivci mi přinesou uhynulé zvíře, o kterém chtějí vědět, zda bylo upytlačené, nebo sražené, udělám pitvu, a pokud nemělo zdravotní problémy, maso zužitkuji a dáme psům,“ řekl zvěrolékař. „Mohlo se stát, že večer maso dovezli a do rána jsme ho tam nechali, určitě tam však nebylo déle. Zvířata miluji, ale nyní uvažuji, že s touto prací seknu a celé to tu zavřu,“ dodal.

verka1 ( 27. ledna 2016 18:03 )

fotky jsou otřesné toho veterináře bych tam zavřela, bezcitná bestie!!

pepen ( 27. ledna 2016 17:38 )

To nemůže být veterinář,ale dobytek!!!Takový bestie mají okamžitě zavřít a odebrat jim doktorát!!!! Nemohl jsem se na to dívat!!!!

25oplt ( 27. ledna 2016 17:07 )

ani to nebudu číst

xaria ( 27. ledna 2016 16:13 )

Blesk se zase stará co je za humny, ale že má něco podobného u veterináře Fridricha, kde feny když uz nerodí se utrácí, a že to je též překupník, a abnormální množitel to už je težké vysledovat, nicméně, je to i u nás, a veterinář se zatím směje, dodám pouze že má zhruba 200 chovných fen najednou a třeba 300 štěnat , musí tam dělat i celá rodina a nestíhají,a kam si myslíte že ty fenky co nerodí dává, zabije je, nebot by potom musel mít třeba 500 fen v sedmi letech zajímavé co? takže blesku, starej se i o to co je u nás, zatím to vadilo pouze německé straně, a osobně jsem byla i v německé televizi , protože co se tam děje je hnus!!!!!!

miroslav57 ( 27. ledna 2016 15:06 )

proč tu *** už nezavřeli nebo nezavřeli do klece na co se tady čeká????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání