Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Případy 1. oddělení: Vraždil patnáctiletý prostitut!

Autor: Eliška Vinterová - 
25. ledna 2016
20:43

Zmátl i zkušené kriminalisty! Patnáctiletý homosexuální prostitut usmrtil v Praze o dva roky mladšího parťáka. A tělo narafičil tak, že vše vypadalo jako sexuálně motivovaná vražda!

Po 18 letech se otřesným zločinem inspirovali tvůrci včerejších Případů 1. oddělení.

Mrtvolu chlapce našel náhodný chodec 23. července 1998 v areálu školy Rajská zahrada na pražském Žižkově. Totožnost třináctiletého Daniela M. se podařilo policistům zjistit následující den odpoledne.

Kriminalisté tehdy nevylučovali, že mohlo jít o sexuálně motivovanou vraždu a že oběť před hrůzným činem (nebo po něm) zneužil pedofil. Za dva týdny ale měli jasno!

„Porozhlédli jsme se po okruhu Danielových známých a nakonec byl zadržen patnáctiletý žák základní školy Tomáš H.,“ svěřil tehdy Blesku mluvčí pražské policie poručík Josef Šulcek.

Oba chlapci nabízeli své sexuální služby za úplatu homosexuálním deviantům. Měsíčně si tak mohli vydělat až osm tisíc, které prohrávali v hernách. Osudného dne prý Dan přebral Tomášovi »kunčofta«.

V Rajské zahradě si měli tehdy ve rvačce vyjasnit, kdo z nich je lepší. Během ní Dan utrpěl roztržení jater, na které by zřejmě do hodiny zemřel. Vzdal se prý svému kamarádovi se slovy: „Jsi lepší a já se půjdu umejt.“

To však Tomáše vystrašilo. Bál se, že se Dan přijde s kamarády pomstít. Začal jej tedy škrtit a zlomil mu jazylku, což bylo druhé smrtelné zranění. Umírajícího Dana pak zatáhl za lavičku, ucpal mu dýchací otvory pískem a kameny. Poté mu zul boty a svlékl ho z kalhot, aby vše nasvědčovalo deviantní vraždě.

Natáčení vyděsilo obyvatele

Policejní manévry, které se konaly kvůli natáčení seriálu v parku Jezerka loni v dubnu, vystrašily obyvatele žijící poblíž. Podle nich se totiž na místě opravdu našla mrtvola malého chlapce. Informovali o tom Blesk.cz, který zjistil, že policejní auta nejsou opravdová, ale televizní.

Vyfasoval »jen« 6 let

Senát Městského soudu v Praze uložil patnáctiletému Tomášovi výjimečný trest odnětí svobody na šest let ve zvláštním oddělení věznice se zvýšenou ostrahou. „Kdyby se něčeho podobného dopustil dospělý, dostal by osmnáct let,“ řekl tehdy předseda senátu.

VŠE O PŘÍPADECH 1. ODDĚLENÍ: EPIZODY, JAK TO BYLO VE SKUTEČNOSTI, O SPOLUPRÁCI S PRAŽSKOU KRIMINÁLKOU >>> ČTĚTE ZDE

1pravda1 ( 26. ledna 2016 11:30 )

Na začátku seriálu se píše, že způsob vyšetřování je identický, tak jak je možné, že v seriálu byl použit facebook k odhalení fotek? Tak nějak se to vylučuje, když se případ stal před 18ti lety.

naidka ( 26. ledna 2016 09:24 )

Tento díl byl nahlédnutí do naprosté spodiny lidské společnosti. Největší šok byl, když si "matka" vyfotila svého syna na pitevním stole a fotky prodala bulváru.

pavel215_klafunda ( 26. ledna 2016 05:53 )

Všude funguje pravidlo, že čím rozhádanější kolektiv, tím silnější pozice nadřízeného, protože v jednotě je síla a jednotný kolektiv se může nepříjemného nadřízeného snadno zbavit.

pavel215_klafunda ( 26. ledna 2016 05:51 )

To byl případ o wimrovi. Sice už je z basy venku, ale homosexuelního prostituta dělá pořád.

karel ( 25. ledna 2016 22:20 )

Pokud jsou vztahy v nasi policii jako v serialu, tak to je sila

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání