Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zavraždil své vlastní prarodiče: Bestii z Tovačova odsoudili na 24 let!

Autor: ČTK - 
21. ledna 2016
11:04

Za loňskou dvojnásobnou vraždu manželů v Tovačově na Přerovsku potrestal olomoucký krajský soud čtyřiadvacetiletého Tomáše Francla výjimečným trestem 24 let vězení. Mladík své oběti podle obžaloby napadl loni v červnu v bytě, kde s nimi žil. Jeho prarodiče v době útoku spali. Babičku nejprve rdousil a následně ji ubodal, svému dědečkovi zasadil ránu nožem do krku, oba na místě vykrváceli. Vrah jim poté ukradl peníze a utekl. Mladík se k činu přiznal.

Podle soudu jde o výjimečně závažnou věc, vražd se mladík podle rozsudku dopustil zvlášť surovým způsobem. Francl, který byl dopaden záhy po činu, tvrdil, že nešlo o vraždu s rozmyslem, to však soud na základě okolností jeho činu vyvrátil. Poukázal i na to, že před samotnou vraždou babičky si rozsvítil lampičku, aby na ni dobře viděl.

Mladík před soudem přiznal, že po vraždách vypáčil skříň a odcizil prarodičům zhruba 50.000 korun. Bezprostředně po činu odjel taxíkem do nočního klubu v Prostějově. Peníze svých prarodičů utratil za pobyt v klubu, koupání v akvaparku, jídlo, ale i nákup hodinek pro prostitutku. O vraždě babičky a dědy se postupně svěřil třem dívkám. Teprve poslední kontaktovala policii.

Motiv jeho činu se nepodařil přesně zjistit. Znalci jej charakterizovali jako labilního, vztahovačného a podezíravého, duševní poruchu však u něho nenašli. Motivem podle psychologů mohl být vztek vůči jeho bývalé přítelkyni, který se rozhodl vybíjet na někom jiném.

Dvojnásobné vraždy jsou v Olomouckém kraji ojedinělé, naposledy obdobnou tragédii vyšetřovali policisté v roce 2009 v Přerově. Případ manželů, jejichž těla se stále nenašla, není dosud vyřešen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání