Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Autobusák dostal infarkt za volantem: Život mi zachránil policista!

Autor: rvs, mal - 
20. ledna 2016
15:45

Šlo o vteřiny! Řidič Milan Adámek (59) dostal infarkt za volantem autobusu. Život mu zachránili pohotoví cestující a policista, který ho oživoval až do příjezdu záchranky.

Autobusák nyní, po měsíci, popsal, jak se celá věc udála. Domů navíc pozval policistu, který ho zachránil. Chtěl mu osobně poděkovat.

Náhlý kolaps

Srdce se Milanu Adámkovi zastavilo loni 15. prosince při řízení autobusu v pražských Klánovicích. „Tu situaci si moc nepamatuji. Měl jsem pocit žaludeční nevolnosti, chtěl jsem dojet na nejbližší zastávku a tam vyložit cestující. Pak se to ale stalo velice rychle,“ popsal autobusák okamžiky těsně před nehodou. Po jeho kolapsu autobus narazil do stromu. Nikomu z cestujících se naštěstí nic nestalo, začal ale boj o život řidiče.

Záchrana života

Cestující bezvládného řidiče vynesli ven a vzápětí přijela policie. „Záchranka přijela rychle, připadalo mi to ale jako věčnost. Dělal jsem panu řidiči srdeční masáž. Člověk nesmí podléhat panice, tím by ničemu nepomohl,“ řekl o dramatickém zásahu policista Karel Plechatý, kterému autobusák vděčí za život.

Video Autobusák s infarktem - David Malik
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání