Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální vražda Jandova kamaráda: Podřízli mu krk, mluvili rusky

Autor: dce - 
19. ledna 2016
10:51

Šli loupit a zabili náhodou, nebo plánovali vraždu předem? Tuto otázku si pokládají i kriminalisté 1. oddělení v Praze, kteří vyšetřují vraždu Roberta H. Do jeho domu v Újezdu nad Lesy vnikli dva maskovaní pachatelé a muže ubodali.

Bylo 6. června 2015 v jedenáct v noci, když do rodinného domu Roberta H. vnikli dva maskovaní pachatelé. Někdo viděl v Ctiněvské ulici dvojici mužů v kuklách, pravděpodobně byli ozbrojení. Na místo vyjelo několik policejních hlídek – místní oddělení a pohotovostní motorizovaná jednotka.

„V rodinném domě nalezli muže se ženou, kdy muž byl zraněný, proto mu ihned poskytli první pomoc,“ uvedl v pořadu Na stopě kriminalista z případu. „Zranění, která poškozenému vznikla, byla bodnořezného charakteru, kdy ta nejzásadnější byla v oblasti krku, kdy mu byla přeťata krční tepna. Na následky toho došlo k vykrvácení.“

Dva pachatelé maskováni kuklami vnikli do domu přes plot a nezamčené vchodové dveře. Jeden z nich měl u sebe zbraň, kterou hned při vstupu do domu ohrožoval poškozenou. Mezi druhým z pachatelů a poškozeným došlo k souboji, při kterém byl Robert H. zraněn.

„Předpokládáme to, že původním záměrem pachatelů bylo spoutat nebo nějakým způsobem donutit poškozené, aby jim vydali věci, které měli u sebe, nebo finanční hotovost. Poté, co byl poškozený napaden, pachatelé utekli z domu, aniž by cokoliv žádali, aniž by cokoliv odcizili,“ doplnil kriminalista.

Podle popisu manželky Roberta H. byl útočník, který se vrhl na ni, mladší muž do 25 let. Zbraň držel v levé ruce a byl markantně nižšího vzrůstu – maximálně do 170 cm. Pachatelé mluvili rusky, měli u sebe plastová pouta a paralytický sprej. Na místě byly nalezeny i sluneční brýle jednoho z pachatelů. „To, že pachatelé na místě udělali tolik chyb, nás vede k tomu, že nejeli do Újezdu nad Lesy vraždit, ale loupit,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

„Rodina nabízí půlmilionovou odměnu tomu svědkovi, který poskytne policii informace, které jednoznačně povedou k vypátrání pachatelů tohoto zločinu,“ informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté pátrají i po všech svědcích, kteří se kolem 23. hodiny 6. června pohybovali poblíž místa činu a všimli si něčeho podezřelého – konkrétně dvou lidí utíkajících z místa činu, jeden z nich mohl být potřísněný krví. Policie pracuje s verzí, kde pachatelé mohli odjet z Újezdu nad Lesy hromadnou dopravou i osobním vozem. Pokud máte jakékoliv informace, obraťte se na policejní linku 158.

lipno ( 19. ledna 2016 15:23 )

Je nařízeno, že to MUSÍ být Putin jinak Lýba nedostane prémie

funebrak ( 19. ledna 2016 14:47 )

Kulturní fronta se zásadně obklopuje zbohatlíky.

tubka.jentak.jen. ( 19. ledna 2016 12:35 )

zkratous ( 19. ledna 2016 12:25 )

prof. Tomanová: "Málková, što vy dělajetě oseňju?" Eva: "Oseňju ja guljaju v parkě." prof. Tomanová: "Málková, što vy dělajetě věsnoj?" Eva: "Věsnoj ja guljaju v parkě." prof. Tomanová: "Málková a što vy dělajetě zimoj?" Eva: "Zimoj? V zimě ja něguljaju!"

ellenic ( 19. ledna 2016 12:16 )

balika Tvoje první věta je hodně hloupá, až Ti někdo zabije blízkého člověka, tak určitě takhle uvažovat nebudeš, milostivá paní baliko!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání