Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Na revizory v Praze vytáhl černý pasažér nůž, pistoli a pak i lopatu

Na revizory v Praze vytáhl černý pasažér nůž, pistoli i lopatu. (ilustrační foto)
Na revizory v Praze vytáhl černý pasažér nůž, pistoli i lopatu. (ilustrační foto)  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: ČTK - 
18. ledna 2016
16:52

Nůž, plynovou pistoli i lopatu údajně postupně vytáhl na revizory černý pasažér v sobotu v Praze. Chtěl pohrůžkou docílit toho, aby mu revizoři vydali zápis o kontrole. Na policejním webu to dnes oznámil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Při konfliktu nebyl nikdo zraněn. Pistole selhala a nůž útočníkovi vypadl z ruky.

Jednatřicetiletého muže bez jízdenky zastavili kontroloři v sobotu kolem 8.00 při cestě autobusem pražské MHD na Břevnov. Protože černý pasažér neměl podle Hulana ani peníze na zaplacení pokuty, vyžádali si revizoři od muže občanský průkaz pro zápis o provedené kontrole. Ještě než stihli formulář vyplnit, však začal muž požadovat vrácení průkazu a vytáhl asi 20 centimetrů dlouhý nůž.

„K ataku jako takovému naštěstí nedošlo, neboť útočníkovi v nejméně vhodnou chvíli nůž vypadl z ruky na silnici,“ sdělil mluvčí policie. „Mezitím revizoři dopsali protokol, který jim muž bez problémů podepsal, oni mu vrátili občanku a odjeli pryč,“ doplnil.

Doma si ale černý pasažér vzal plynovou pistoli a psa a vyrazil na konečnou autobusu vyhlížet revizory. Když dorazili, s namířenou pistolí po nich podle Hulana požadoval, aby mu vydali zápis o kontrole. „Nečekal, zda mu revizoři vyhoví, a jednomu z nich se opakovaně pokusil vystřelit z přibližně třiceticentimetrové vzdálenosti do obličeje,“ popsal situaci mluvčí. Zbraň naštěstí selhala. Sama vystřelila, až když muž pistoli sklonil k zemi.

Muž si ještě došel domů pro lopatu, kterou pak na revizory mával zpoza plotu. V tu chvíli již ale na místo přijeli policisté a muže zadrželi. Poté byl obviněn z vydírání, za což mu hrozí až osm let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání