Podle otce musel Lucii 10 dnů někdo někde držet. A pak se jí zbavil. Její tělo pohodil pod Skalkami v Novém Jičíně. Jiří Konečný (37) strávil první noc po nálezu těla v dětském pokojíčku dcery, upraveném podle vkusu Lucie. Oko on ani manželka nezamhouřili.

„Někdo se podle mého bál, že ho Lucie prozradí. Už to bylo po 10 dnech zmizení hodně daleko. Pak se jí sprostě zbavil,“ nastiňuje scénář smrti otec Jiří. Sám žádné konkrétní podezření nemá. Doufá v policejní vyšetřování a pitvu, která může leccos odhalit.

Ze smrti dcery se Jiří Konečný a jeho manželka Monika sesypali. Byla jejich jediným a životním štěstím. „Měsíc a půl před její smrtí jsme se konečně už za ničím nehonili. Splatili jsme všechno, dvě zaměstnání člověk měl. A teď jsme přišli o to nejcennější,“ vyhrkly slzy otci.

Manželé Koneční jsou znepokojeni některými nelichotivými diskusními příspěvky na internetu. „Kde mají ti lidé úctu k životu? Kdo píše takové věci, aniž o naší rodině cokoliv ví? Nebo je to jen nějaká msta?“ ptá se otec Jiří. Jeho jediným přáním je zjistit, co se s dcerou dělo a jak skonala. Do toho by mohla světlo vnést až nařízená pitva.

8 záhad kolem Lucčina zmizení: Co na Skalkách, kde byla nalezena, dělala modrá dodávka? A proč si místo smrti vyfotila?

Fotogalerie
21 fotografií