Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie dopadla zlodějský gang škodovek. Za půl roku ukradli 22 aut

Čtveřice mužů ukradla 22 škodovek. Policie je zadržela. (Ilustrační foto)
Čtveřice mužů ukradla 22 škodovek. Policie je zadržela. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
16. ledna 2016
17:41

Pražští policisté zadrželi po půlroční akci čtyři muže podezřelé z krádeží 22 vozů značky Škoda Octavia. Vzhledem ke způsobené škodě zhruba čtyři miliony korun hrozí pachatelům až osmiletý pobyt za mřížemi. ČTK to dnes sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

„Krádeže probíhaly vždy podle stejného scénáře. Vytipované vozidlo, které chtěli odcizit, si vybrali na ulici a otevřeli bez použití násilí. K otevření vozidla použili klíč, který si vyrobili přímo na ulici podle zámku ve dveřích,“ uvedl mluvčí.

Auta, která se ztrácela především v Modřanech, Podolí a na Lhotce, lupiči odvezli do jedné ze dvou dílen za Prahou. Zde je rozebrali a náhradní díly rozprodali. Podle Daňka se detektivům povedlo osm z 22 aut zajistit a vrátit zpátky majitelům.

„Tři z obviněných mužů se k trestné činnosti doznali a spolupracují. Dva ze čtveřice jsou stíhaní vazebně,“ uvedl mluvčí. Dodal, že kromě jednoho mají muži ve věku od 36 do 40 let bohatou trestní minulost majetkového charakteru. V rámci případu provedli kriminalisté šest domovních prohlídek, spolupracovali i s potápěči z poříčního oddělení pražské policie, protože zjistili, že pachatelé ve snaze zbavit se usvědčujících důkazů je házeli z mostu do Vltavy.

Muže podle Daňka zadržela pražská zásahová jednotka, jelikož bylo podezření, že by mohli být ozbrojeni.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání