Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Slováci zatkli hledaného českého podnikatele: Dluží přes miliardu korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK ljš - 
14. ledna 2016
16:37

Slovenská policie zadržela hledaného českého podnikatele Hynka Korbela, který v několika českých bankách údajně zanechal dluhy ve výši 1,2 miliardy korun a zmizel. Z dřívějších informací vyplývá, že česká policie pátrala po Korbelovi více než pět let. Slovenský soud dnes poslal Korbela do vazby.

Korbel coby jednatel několika obchodních společností v letech 2008 až 2010 údajně spáchal trestné činy podvodu, úvěrového podvodu a poškozování věřitele. Různým bankovním subjektům a dalšímu poškozenému tím byla podle policie způsobena škoda 722,03 milionu Kč. Slivka tak upřesnil původní informace portálu pluska.sk, podle kterého Korbel zanechal v českých bankách dluhy ve výši 1,2 miliardy korun a zmizel.

List Mladá fronta Dnes (MfD) v říjnu 2010 napsal, že Korbel i s rodinou zmizel v polovině září téhož roku.

Slovenské policisty o spolupráci při pátraní po hledaném podnikateli požádali podle mluvčího Slivky čeští kolegové. Slovenští kriminalisté získali informace o jeho pohybu ve městě Poprad, kde muže tento týden zadrželi.

Mluvčí krajského soudu v Prešově Michal Drimák ČTK řekl, že soud dnes uvalil na Korbela takzvanou předběžnou vazbu. Vůči tomuto rozhodnutí podnikatel podal stížnost, o které rozhodne slovenský nejvyšší soud. Na rozhodnutí bude Korbel čekat ve vazbě.

Česká média v minulosti uvedla, že Korbelovi patřila skupina firem Kimos. Její hlavní činností byl obchod se dřevem. Patřila jí i pila v severních Čechách, sklady dřeva a lesy. V nejlepších letech zaměstnávala stovky lidí a dosahovala obratu několik miliard korun.

Ruudazvostravy ( 14. ledna 2016 17:39 )

 Holt tendle podnikatel Korbélyjus bi mjel za tu dardu dostat na Hradě medayly za zásluhi vo stát.

asijo ( 14. ledna 2016 17:23 )

Několik let se bude soudit a odvolávat a škodu stejně nikdy nezaplatí,zkrátka,nevyšel mu podnikatelský záměr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání