Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtyři roky vyznával spolužačce lásku. Pak ji bodl nožem

Autor: Jiří Krušina - 
11. ledna 2016
19:28

Dvacet let kriminálu hrozí Liborovi T. (19) z Kravař. Loni bodl spolužačku Alenu I. (19), protože s ním nechtěla chodit. Studentku málem zabil.

Libor se spolužačce ze Slezského gymnázia v Opavě dvořil 4 roky. Psal jí pouze e-maily a na Facebooku. "Byla dokonalá. Styděl jsem se jí něco říct. Je mi líto, co se stalo," vypověděl Libor u soudu.

Exstudent si chtěl kvůli dívce vzít opakovaně život. Pár dní se léčil na psychiatrii. Nakonec jí jel vyznat lásku k ní domů, když se vracela ze školy. S sebou si vzal nůž s 20 centimetrů dlouhou čepelí. "Chtěl jsem jí říci, že ji miluji. A pokud by se mnou nechodila, tak jsem se chtěl před ní pořezat a umřít," přiznal mladík.

Po pozdravu a pár frázích dívka zacházela do domu. Libor vtrhl na zahradu. V záchvatu zuřivosti jí opakovaně praštil hlavou o dveře, futra i podlahu. Nakonec Alenu naháněl s nožem v ruce. "Bodl ji jednou do zad. V dalším útoku mu zabránila dívka, její maminka a pohotový soused," prozradil státní zástupce Vít Legerský.

Dívka se od útoku bojí cizích lidí. "Požaduje sto tisíc korun jako odškodnění za utrpěnou psychickou újmu," řekl zmocněnec rodiny.

moiaza ( 11. ledna 2016 21:42 )

Vyznávat lásku nožem můžou opravdu jen Havlové děti. Zřejmě měla zvítězit pravda a láska.

frantacizek ( 11. ledna 2016 21:13 )

Libore, Libore, takhle se na merd za holkama nechodí. Měl si udělat s tím nožem banku a přinést ji 100 tisíc. To vypadá, že 100 tisíc je limit pro tu holku a rodinu, kdy udělají všechno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání