Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Autobus plný lidí se čelně střetl s náklaďákem, řidiče museli vystříhat hasiči

Autor: lm, mal, ČTK - 
5. ledna 2016
19:07

V pražském Radotíně se stala vážná dopravní nehoda. V ulici Zderazská se čelně střetl náklaďák s autobusem plným lidí. Řidiče kamionu museli z kabiny vystříhat hasiči, v autobuse se zranilo osm lidí.

K nehodě došlo před půl pátou odpoledne. Autobus jel na lince 309 od Nádraží Radotín směrem na Třebotov. Podle ředitele dopravní společnosti Arriva Praha Petra Čiháka cestovalo v autobuse asi dvacet lidí.

"Od řidiče víme, že stoupal do kopce u zastávky Zderazská, když proti němu jela nákladní Tatra. Všiml si, že je ve smyku, zastavil autobus u kraje, a pak do něj nákladní auto narazilo," řekl Čihák ČTK.

Po nehodě zůstal řidič tatry zaklíněný v kabině a ven ho museli vystříhat až hasiči. S vážným zraněním ho posléze předali do péče záchranářů. Podle prvotních informací policie utrpělo osm cestujících z autobusu lehčí zranění. "Mezi ošetřenými bylo i třináctileté dítě a jedna těhotná žena," informovala mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Ačkoliv cestující vyvázli z nehody jen se zhmožděninami, sanitky je přesto převezly k ošetření do tří pražských nemocnic.

Policisté teď budou zjišťovat příčiny dopravní nehody a míru zavinění. "V tuto chvíli proto nemůžeme vyloučit, že za popsanou dopravní nehodou stojí například klimatické podmínky," uvedl na webu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání