Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž z Prahy se vloupal k sousedovi do bytu a napadl ho: Skončil postřelený

Muž z Prahy se vloupal k sousedovi do bytu a napadl ho: Skončil postřelený (Ilustrační foto)
Muž z Prahy se vloupal k sousedovi do bytu a napadl ho: Skončil postřelený (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: dce - 
5. ledna 2016
12:43

Dlouhodobé spory a psychická nemoc vyústily v noci na úterý střelbou v domě v pražských Řepích. Jeden s místních obyvatel se vloupal ke svému sousedovi do bytu a napadl ho. Ten se bránil střelbou z malorážky.

K incidentu došlo v noci na úterý. Podle serveru Novinky.cz si nejprve manželé v jednom z bytů všimli podivného zápachu. Muž (44) se šel podívat na chodbu, ale ničeho si nevšiml – zápach se šířil z rohožky přede dveřmi. Když se vrátil do bytu, všiml si, že mu do něj vnikl jeho psychicky nemocný soused (31), který ho bez váhání napadl.

Muž se mu bránil s pistolí v ruce – padlo několik výstřelů a útočník se sesunul k zemi. Střelec skončil na policejní služebně, psychicky nemocný útočník v nemocnici, kde byl okamžitě operován. Jedna z kulek mu totiž vnikla do břicha, druhá do nohy.

„Mezi sousedy byly dlouhodobé spory, které v noci vyvrcholily napadením. Co se přesně stalo a jak k události došlo, policisté zjišťují. Zatím nebyla stanovena právní kvalifikace činu, kriminalisté budou muset vyslechnout další osoby a sousedy obou mužů,” uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Do domu v Řepích navíc vyjížděli policisté i před nedávnem – právě nemocný muž se ve svém bytě zabarikádoval se svou sestrou a odmítal kohokoliv pustit dovnitř.

lug70 ( 5. ledna 2016 13:35 )

Jak je u nás obvyklé, oběť napadení bude obviněna z pokusu vraždy (možná i nedovoleného ozbrojování) a půjde na několik let do basy. Útočník naopak bude označen za nepříčetného, na chvíli hospitalizován v Bohnicích a později škrtem doktorského pera propuštěn na svobodu jako bezúhonný a zdravý občan. Oběti napadení bude ještě soudem nařízeno, že po propuštění z basy musí vyplatit útočníkovi tučné odškodné za způsobená střelná zranění a psychické trauma. Pokud na zaplacení odškodného oběť napadení nebude mít peníze, přikročí se k exekuci na majetek oběti napadení. Že to je blbost? Některé oběti trestných činů, které se útočníkům ubránili tak, že útočníka zranili nebo i zabili by mohli vyprávět, jak s nimi bylo policií a soudy pěkně zameteno, že si drze dovolili se bránit a zneškodnit gaunera.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání