Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Na Vánoce zavraždil ženu a dítě, pak vyhodil dům v Budějovicích do vzduchu. Vrah uhořel

Autor: ČTK - 
28. prosince 2015
14:33

Požár v českobudějovickém rodinném domě, při němž na Štědrý den zemřeli tři lidé, policie vyšetřuje jako dvojnásobnou vraždu a obecné ohrožení. Muž prý zabil ženu i chlapce a následně objekt zapálil a uhořel v něm. Policie dále ověřuje další skutečnosti, pokud však už neobjeví nic nového, případ s největší pravděpodobností odloží z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání zemřelého.

Policie potvrdila nejčernější domněnky místních. Výbuch rodinného domu v Českých Budějovicích na Štědrý den byla vražda. Podle policejního mluvčího Miroslava Doubka to vyplývá z výsledků pitvy.

Výsledky nařízených soudních pitev potvrdily jednu z hlavních vyšetřovacích verzí případu, a to velice závažnou skutečnost, že žena středního věku a nezletilý chlapec zemřeli v domě na Lidické třídě v Českých Budějovicích násilnou smrtí, a to ještě před požárem domu,“ vysvětlil Doubek. 

Důkazy jasně ukazují na otce rodiny jako na viníka. Muž po činu polil části domu benzinem a pustil plyn z propanbutanových lahví. Dům zapálil a sám v něm pak uhořel.

Pokud výsledky tohoto šetření neprokáží nové skutečnosti, případ bude s největší pravděpodobností odložen, a to z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání zemřelé osoby,“ doplnil mluvčí.

anna1234 ( 28. prosince 2015 20:53 )

..a i kdyby, tak to je důvod, aby jí a jejího syna zavraždil?

steelheart ( 28. prosince 2015 20:13 )

hrozný! pěkně mu ruplo v bedně

andorea ( 28. prosince 2015 18:35 )

Taky mne napadlo, že tohle dělá tu tragédii ještě otřesnější.

jerry ( 28. prosince 2015 17:59 )

Místo Ježíška na dveře zaklepala neviditelná ruka trhu.

mdada49 ( 28. prosince 2015 17:33 )

Je mi smutno za toho chlapce........když si představím, jak se těšil na to co dostane pod stromeček......chudinka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání