Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janoušek si z vězení udělal holubník! Do Prahy jezdí každou chvíli

Autor: dce - 
23. prosince 2015
08:50

Roman Janoušek byl loni odsouzen ke čtyřem a půl roku ve vězení za těžké ublížení na zdraví. V roce 2012 srazil svým autem ženu a z místa nehody ujel. Díky příznivým vlivům se dostal do věznice s mírnou ostrahou. A začíná to vypadat, že je víc na svobodě než ve věznici...

Je běžné, že se i vězni při výkonu trestu podívají na svobodu. Za případu, že se chovají dobře a své povinnosti plní nad rámec, mohou se vydat například za rodinou. Občas také někteří musí navštívit specializovaného lékaře mimo věznici. Podobné „vycházky“ jsou obvyklé jednou, maximálně dvakrát do roka.

To ale neplatí pro lobbistu Romana Janouška – ten se za uplynulý půlrok výkonu trestu podíval do světa už šestkrát! Server iDNES.cz vypočítal, že poprvé to bylo už v červenci – šlo o krátkou vycházku se speciálním pedagogem. Dále se dvakrát setkal před branou věznice s manželkou a třikrát podnikl výlet do Prahy!

Poprvé mohl v Praze strávit 35 hodin, podruhé 60 a naposledy v listopadu dokonce 99! Vše kvůli lékařskému vyšetření. Janoušek navíc v listopadu žádal o přerušení výkonu trestu ze zdravotních důvodů. Soud mu žádost zamítl.

„Podle mých zkušeností s klienty, kteří byli ve věznici s dozorem (ve stejném typu věznice je i Roman Janoušek, pozn. red.), připadaly v úvahu jedno či dvě propuštění za rok. Tak tomu bylo například u Davida Berdycha,“ uvedl soudce Tomáše Kubovce, který Janouška v Praze soudil.

Letos věznice v Brně, kde sídlí i Janoušek, propustila vězně „na vycházku“ celkem jedenaosmdesátkrát. 

stacho ( 23. prosince 2015 15:54 )

Peníze silnější než zákon,tohle není stát ele obyčejný bordelplac...

sores ( 23. prosince 2015 13:57 )

Ten do.bytek využívá českých odporných zákonů, zaplatíš budeš mít vegáč!V base by se na prachy neměl brát ohled když je to zločinec!

hejhej ( 23. prosince 2015 13:46 )

gabreta: Janoušek chtěl do vězení do Brna. Proč asi ????? Věděl, komu solit, aby měl vycházky......

asijo ( 23. prosince 2015 13:38 )

Tito grázlové patří do kamenolomu.

rumungro ( 23. prosince 2015 12:33 )

Vazební věznice Brno,Janouškova 12,62599

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání