Lukáš Blesku prozradil, že Štědrý večer stráví jen se svou manželkou Veronikou. „Poté objedeme celou rodinu, takže si ty Vánoce několikrát zopakujeme,“ prozradil. 

Blonďatá kráska, která při něm stála i v době, kdy byl za mřížemi, je pro něj vším, stejně jako ještě nenarozená dcera. Tu si nastávající rodiče velmi přáli i přes to, že nad Lukášem hrozba vězení stále visí. „Svatbu jsme plánovali už během pobytu na Mírově. Po propuštění jsme měli jasno, vzít se a založit rodinu. Děkujeme Bohu, že se nám miminko povedlo, a ještě ho prosíme o mé zproštění viny,“ doufá Nečesaný.

Totéž si samozřejmě přeje i jeho manželka. „Pro nás by byl ten nejkrásnější dárek, aby byl Lukáš uznán konečně nevinným a my už konečně měli jen běžné starosti,“ řekla.

Nečesaný se teď snaží rychle dohnat, co kvůli pobytu za mřížemi promeškal. Okamžitě proto začal znovu studovat. „Návrat do školy byl náročný. Učil jsem se vlastně celé léto, abych udělal rozdílové zkoušky a mohl nastoupit do čtvrtého ročníku. Mám skvělé učitele a spolužáky, kteří mi ve všem pomáhají. Věřím, že odmaturuji úspěšně,“ prozradil.

Maturita mu ale nestačí. „Pokud to bude možné, rád bych nastoupil dálkově na vysokou školu. Přeci jenom už se budu muset starat o rodinu a chci být dobrým manželem i tátou,“ uzavřel své plány.

Nečesaného poslal soud na 13 let za mříže za brutální útok na kadeřnici v Hořicích. Podle výroku Nejvyššího soudu byl však odsouzen neprávem a líčení tak bylo nařízeno znovu. Původně se očekávalo, že půjde pouze o formalitu, když však k soudu znovu přišla svědčit napadená kadeřnice, nastal šok. Přestože po celou dobu tvrdila, že v Nečesaném útočníka nepoznává, najednou zcela otočila. Podle obhajoby je možné, že za její náhlou změnou výpovědi stojí návštěva hlavního vyšetřovatele u ní doma týden před jejím výslechem.

Nečesaný dál trvá na své nevině. Na místě se navíc nenašly žádné stopy jeho DNA, a to ani pod ulámanými nehty oběti, která se útoku musela bránit. Jediným důkazem proti němu tak zůstávají pachové stopy na kabelce poškozené, které ale podle expertů obhajoby mohly být kontaminovány.