Na Vánoce za mřížemi Nečesaný pochopitelně nevzpomíná rád. „Takový den se ale samozřejmě dá přežít, když člověk musí. Já jsem měl to štěstí, že se ke mně a k sobě ostatní spoluvězni během svátků chovali hezky. Tím to bylo mnohem snesitelnější,“ řekl Blesku.

24. prosinec se navíc od běžného dne ve vězení příliš neliší. „Jenom se člověk lépe nají. Většinou je řízek s bramborovým salátem, ale to samozřejmě záleží na dané věznici,“ dodal.

Velmi těžké byly svátky pochopitelně i pro Nečesaného přítelkyni, dnes už manželku, Veroniku. „Moje Vánoce bez Lukáše bych přirovnala k něčemu podobnému, jako když vám odejde někdo blízký. Cítíte velký smutek a přejete si, aby už bylo po svátcích,“ přiznala.

Oba si tak chtějí letošní svátky co nejvíc užít. „Těším se na ně jako na žádné jiné předtím. Nesmírně si vážím toho, že se každý den mohu probouzet vedle své manželky a zároveň být se svou rodinou. Jsme hlavně rádi, že můžeme být spolu. Všechno u nás proběhne v tradičním duchu. Kapr, salát, půlnoční,“ plánuje Nečesaný.

A přání pod stromeček? „Nepřeji si nic jiného než být i nadále se svou manželkou a celou naší velkou rodinou na svobodě,“ řekl. V novém roce ho totiž čeká soud, který má rozhodnout o jeho dalším osudu.

 

Fotogalerie
14 fotografií