Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Falešného policistu, který v Praze okrádal turisty, už policisté chytili

Falešného policistu, který v Praze okrádal turisty, už policisté chytili.
 (Autor: David Malík, Policie ČR)
Autor: dce - 
21. prosince 2015
15:54

Minulý týden policisté zveřejnili podobiznu falešného policisty, který opravdu vynalézavým způsobem okrádal turisty. A opět se ukázalo, že veřejnost pomáhá nejlépe – podvodník už sedí ve vazbě.

Policie v Praze případ šetřila od 10. listopadu, kdy falešný policista zastavil na Masarykově nádraží dvě ženy a s jakýmsi policejním průkazem tvrdil, že je členem cizinecké policie. 

Ženy tudíž neměly důvod jakkoliv pochybovat a vyhověly jeho žádosti. Muž je totiž požádal o předložení všech bankovek, které mají v danou chvíli u sebe, aby prověřil, zda není některá z nich falešná,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Turistky mu daly jak koruny, tak eura a libry. Muž bankovky zkontroloval a jelikož byly bez vad, tak je zase vrátil. Jenže ženy měly najednou o sedm tisíc méně.

Po zveřejnění podoby pachatele se na policii ozvala žena, která muže poznala, a sdělila jeho adresu. Muže pak zadržela policie. Zadrženým byl pětapadesátiletý rumunsky hovořící muž.

„Uvedl, že se domnívá, že se jedná o omyl. Doznal, že se setkal se dvěma ženami, ale popírá to, že by se představil jako falešný policista,“ uvedl mluvčí Jakub Puteany.

Muž je navíc policii známý předchozí trestnou činností – byl odsouzen kvůli řízení v opilosti. „Za trestné činy krádeže a poškozování cizích práv mu hrozí odnětí svobody až na tři roky,“ dodal mluvčí.

Falešného policistu, který v Praze okrádal turisty, už policisté chytili. Falešného policistu, který v Praze okrádal turisty, už policisté chytili. | David Malík, Policie ČR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání