Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policejní pedagog nadýchal 1,5 promile: Byl jsem střízlivý, tvrdí

21. prosince 2015
11:49

Učil policisty právo, sám teď ale ukazuje, jak ho obejít. Policejní důstojník a vysokoškolský pedagog Karel Kadlec před soudem odmítl obžalobu z březnové nehody, kterou údajně způsobil pod vlivem alkoholu. Nadýchal přes 1,5 promile, odmítl ale test krve.

Policista, který je kvůli případu postaven mimo službu, tvrdí, že v noci před ranní nehodou sice pil, za volant ale sedl střízlivý. Případem se zabývá Obvodní soud pro Prahu 2, který pokračuje v lednu výslechem posledního svědka.

Pětačtyřicetiletý Kadlec podle obžaloby vrazil do auta před sebou, které zastavilo před přechodem pro chodce. S řidičkou se chtěl na místě domluvit, aby mohl hned odjet, pospíchal prý na přednášku na policejní akademii. Po neshodách s asistenční službou nakonec počkal na přivolanou policejní hlídku, která mu naměřila 1,5 promile v dechu. Kadlec soudu řekl, že ho to velmi překvapilo. Odjel pak s hlídkou k lékaři, kde ale nakonec odmítl krevní test.

Kadlec tvrdí, že v noci před nehodou vypil dvě piva a čtyři panáky tvrdého alkoholu. Soudní znalec uvedl, že takové množství by se při nehodě v dechu již díky odbourání neprojevilo.

Policejní důstojník řekl, že ho nedávno ministr vnitra postavil mimo službu a nemůže nyní učit. Na policejní akademii pracuje 19 let. Případ pokračuje 18. ledna, kdy zbývá vyslechnout posledního svědka a soud by mohl rozhodnout.

ylatouf ( 21. prosince 2015 14:13 )

Se nedivím,že ministrovi vykradou barák,když kořalečníci jako tenhle hlídají.

verka1 ( 21. prosince 2015 13:46 )

však kámoši tě z toho dostanou. čistý jak lilie

zkzkz ( 21. prosince 2015 12:56 )

Vyčůraný z*m*r*d

stellastella ( 21. prosince 2015 12:43 )

Ano, učte se od učitele, tak se to dělá. Jenže, s rozdílem, že Vám to neprojde a pedagogovi ano.

salto ( 21. prosince 2015 12:38 )

Jistěže byl střízlivý, maximálně mohl mít lehkou špičku, ale ta se stejně nepočítá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání