Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Syn autobusáka, který měl za volantem infarkt, napsal policii. Za život tatínka slova díků!

Autor: haj, jk - 
19. prosince 2015
12:52

Každý hrdinský čin si zaslouží obdiv a vřelá slova díků. To měli ostatně na paměti i blízcí řidiče autobusu, který za jízdy dostal infarkt, ztratil kontrolu nad řízením a narazil do stromu. Protože díky zásahu policisty Karla Plechatého nakonec děsivou bouračku šofér přežil, jeho syn později poslal hrdinovi dojemný vzkaz.

„Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným složkám, svědkům, cestujícím a pánům policistům, kteří neváhali a pomohli zachránit život mému otci. Ještě jednou díky a velký respekt!“ napsal evidentně dojatý muž Týdeníku policie.

Nejdůležitější roli při záchraně autobusáka sehrál policista Karel Plechatý, který na místo nehody v Klánovicích u Prahy dorazil šťastnou náhodou jako první. Zachoval se v té chvíli jako pravý hrdina a bez zaváhání se pustil do oživování muže. Tomu nepravidelně tlouklo srdce, a navíc opakovaně upadal do bezvědomí.

Nakonec se mu řidiče podařilo resuscitovat a sanitka ho spolu s dalšími dvěma lehce zraněnými pasažéry autobusu odvezla do nemocnice už stabilizovaného.

 

a-z- ( 19. prosince 2015 18:16 )

Jukni do zrcadla, to tě dorazí.

a-z- ( 19. prosince 2015 14:57 )

Ještě jeden a bude od tebe pokoj.

pavel215-evzen-02 ( 19. prosince 2015 14:33 )

A není?

frantaklika ( 19. prosince 2015 14:29 )

pro pisálky z Plesku (darmožrouty) je poctivý pracující jen jakýsi autobusák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání