Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztratila dítě a tvrdila, že jí ho unesli: Po Facebooku šířila poplašnou zprávu

Autor: dce - 
17. prosince 2015
17:52

Extrémně vyděšení byli obyvatelé Pardubic po poplašné zprávě, která se šířila na Facebooku. Jistá žena tvrdila, že jedné mamince přímo z obchodního centra unesli dítě – a nikdo nic neudělal. „Dávejte si pozor na své děti, na každého, kdo se kolem vás podezřele ochomýtá nebo si vás prohlíží,“ napsala na Facebooku žena. Jenže se ukázalo, že je vše úplně jinak.

K události mělo dojít v obchodním centru Palác Pardubice pravděpodobně minulý týden. Facebookem poté oblétla zpráva o únosu malé holčičky organizovanou skupinou. „Toto není žádný planý poplach. Právě jsem se dozvěděla, co se stalo mojí známé v PALÁCI PARDUBICE – otřesné! Dávejte si obrovský pozor na své děti, mějte je neustále u sebe, na očích, držte je za ruku a neotáčejte se k nim zády,“ stálo na začátku vyprávění.

Žena pak popisuje, jak babička s dcerami a vnoučaty nakupovaly dárky v obchodním centru. Šly si prý koupit něco k jídlu, matka se na chvíli otočila a v tu chvíli jí dcerku unesla neznámá žena. A to i přesto, že dítě bylo v chumlu s ostatními členy rodiny.

Muselo to být dílem vteřiny, protože holčička samozřejmě nešla s cizí paní dobrovolně a potichu. NIKDO Z OSTATNÍCH LIDÍ SI PODIVNÉ DVOJICE ZOUFALE JEČÍCÍ HOLČIČKY, KTEROU VLEČE JAKÁSI ŽENSKÁ NEVŠIML!!! A že jsou v předvánočním čase v nákupním centru stovky lidí! Naštěstí hned vzápětí ženy děti kontrolovaly a ihned přišly na to, že holčička chybí a dvě se okamžitě rozběhly ji hledat,“ pokračuje žena.

Holčičky si prý všiml mladík, kolem kterého prošla. Zoufalé mamince pomohl dostihnout údajnou únoskyni. „Žádná ochranka, žádný kolemjdoucí nepomohl, nevšiml si, naprostá lhostejnost! Zoufale řvoucí dítě zlodějce vyrvali a maminka na ni křičela, zlodějka ale dělala, že nerozumí ani slovo. Ještě se tam podezřele motal jakýsi chlap. Bohužel než se otřesená maminka zmohla na nějakou akci, zlodějka i chlap zmizeli,“ stálo na Facebooku.

Žena hystericky dodává, že se něco podobného může stát kdekoliv, podobný gang se totiž určitě nezaměří jen na jeden obchod v jednom městě. „Kdyby si děti přepočítávaly o minutu později, mohlo být pozdě a holčička by byla dávno násilím nacpaná někam do auta a unesená! Znovu opakuju, tohle se opravdu stalo před pár dny, není to žádný hoax, žádný výmysl, nesmysl.“

Jenže se ukázalo, že to vůbec není pravda. Policie začala celou věc řešit a zjistila, že podobný čin nebyl vůbec nahlášen. Ve spolupráci s ochrankou obchodního domu policisté zajistili důkazní záběry z kamerového systému. Rodinka se totiž během nakupování na pár minut zahleděla do výkladní skříně a jedno z děvčátek jim v tu chvíli zmizelo z dohledu a rozhodlo se vydat na výlet až k autobusovému nádraží.

Tam si dítka všimla žena. Viděla, že v okolí malé slečny nikdo není, ujala se jí a čekala, až někdo přijde. Po několika minutách k nim přiběhla ustrašená rodina, dítě vzala do náruče a svižným krokem odešla. Je zřejmé, že pokud byla rodina přesvědčena, že to byla únoskyně, místo poděkování se maminka jiného dítěte nejspíš dočkala ještě několika nadávek,“ doplnila policejní mluvčí Eva Maturová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání