Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úchyl z Blanenska přes Facebook shromáždil intimní fotky stovky dětí!

Úchyl z Blanenska přes Facebook shromáždil intimní fotky stovky dětí!
Úchyl z Blanenska přes Facebook shromáždil intimní fotky stovky dětí!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
17. prosince 2015
16:37

Kriminalisté zadrželi zhruba čtyřicetiletého muže z Blanenska, který léta shromažďoval ve svém počítači intimní fotografie dětí z tohoto regionu. Zasílaly mu je prostřednictvím sociálních sítí, kde je k tomu přemluvil. Získal nejen snímky ale i videozáběry od dětí ve věku od osmi do 15 let. Bylo jich zhruba sto, většinu tvořili chlapci. ČTK to dnes řekl mluvčí blanenské policie Petr Nečesánek.

Policie muže obvinila ze zneužití dítěte k výrobě pornografie, za což mu hrozí až pět let vězení. Je ve vazbě.

„Vše nasvědčuje tomu, že tyto materiály, mezi nimiž byly i záběry masturbace, nerozesílal dál,“ uvedl Nečesánek. Těchto případů na Blanensku přibývá. Policie jich vyšetřuje asi deset.

Muž si na sociálních sítích, především na Facebooku, vytvořil několik falešných profilů. Pak se zkontaktoval s dětmi z regionu a z jejich profilů a profilů jejich přátel o nich získal podrobné informace. Využil je k získání jejich důvěry.

„Po navázání kontaktu a získání důvěry je požádal o jejich intimní fotografie nebo videozáběry. Na oplátku jim posílal jiné fotky či záběry, které vydával za své,“ doplnil mluvčí. Případ byl odhalen poté, co rodič jednoho z dětí našel na domácím počítači komunikaci mezi svým dítětem a tímto pachatelem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání