Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Muž pořezal partnera expřítelkyně střepem: Hrozí mu 18 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
15. prosince 2015
16:31

Chybělo 5 milimetrů a namístě vykrvácel! Na muže v pražském Radotíně v červnu zaútočil bývalý partner jeho přítelkyně a silně ho pořezal střepem z pivní lahve v obličeji a na krku. Kromě toho ho také surově zbil.

Miloslavu M. hrozí za pokus o vraždu nového partnera jeho bývalé přítelkyně 18 let vězení. Případem se ve čtvrtek začne zabývat pražský městský soud.

Incident se stal v noci 29. června v Nýřanské ulici, kudy procházela Máchova expřítelkyně se svým partnerem. Podle obžaloby se k nim Miloslav M. rozběhl a křičel na muže, že ho zabije. Poté ho údajně napadl střepem z pivní lahve.

Obžaloba tvrdí, že žárlivec muže několikrát řízl do krku a obličeje, a když napadený upadl na zem, kopal ho do hlavy i dalších částí těla až do té doby, dokud expřítelkyně útočníka neodtáhla. Pořezaný muž ho prý v sebeobraně udeřil pěstí a pochroumal mu zuby.

Poté se zraněnému krátce podařilo vstát, následně ale ztratil vědomí. Později se musel podrobit chirurgickému zákroku v nemocnici, mimo jiné měl částečně odříznutý ušní boltec a ve tváři řeznou ránu, která mu pronikala až do ústní dutiny. Další řezná rána vedla jen pět milimetrů od velkých krčních cév.

„Při takto vedeném způsobu útoku na poškozeného – opakovaném pořezání krku, tedy místa, kde se nachází řada životně důležitých struktur – Miloslav M. minimálně musel vědět, že jej může tímto způsobem usmrtit, a byl s tím srozuměn,“ konstatoval státní zástupce. Obžalovaný čeká na soud v pankrácké vazební věznici.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání