Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Lupiči donutili řidiče u Liberce nabourat: Okradli ho o miliony

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Požáry.cz)
Autor: ČTK ljš - 
14. prosince 2015
18:29

Věděli, že veze velké peníze, a proto si na něj počkali? Policie vyšetřuje záhadnou nehodu vozidla u Mníšku na Liberecku. Zatím neznámí pachatelé tam donutili řidiče nabourat do stromu a poté ho okradli.

Liberečtí kriminalisté hledají svědky dopravní nehody a následné loupeže, která se stala v noci na neděli na silnici v Mníšku na Liberecku. Z havarovaného auta lupiči odnesli velkou částku v cizí měně. Kriminalisté teď žádají o pomoc veřejnost. „Navzdory noční hodině kolem projelo několik automobilů,“ uvedla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Nehoda a loupež se staly 13. prosince před 01:30. Zatím neznámý řidič tmavého vozu, údajně combi, záměrně zatarasil cestu řidiči osobního vozu Volkswagen Golf a donutil ho zastavit. „Řidič tohoto vozu následně havaroval do stromu. Osádka neznámého tmavého vozidla poté u havarovaného auta rozbila okénko a z jeho interiéru měla odcizit vysokou finanční hotovost v cizí měně,“ popsala událost policejní mluvčí s tím, že v přepočtu na koruny se jednalo o miliony.

I přes pozdní dobu projelo kolem podle Suchánkové několik automobilů a jejich řidiči by mohli kriminalistům poskytnout informace týkající se střetu vozů a pohybu osob. „Bývá dnes již standardem, že někteří řidiči mají ve svých vozidlech zabudované kamery. Kriminalistům by záběry bezesporu pomohly při objasňování závažného zločinu. Samozřejmě přínosem budou i jakékoliv informace či postřehy projíždějících řidičů,“ dodala Suchánková.

Informace je možné sdělit přímo kriminalistům na telefon 728 418 403 nebo prostřednictvím tísňové linky 158.

K přepadení došlo u Mníšku na Liberecku. K přepadení došlo u Mníšku na Liberecku. | Google Maps

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání