Bylo patnáctého června, když k otřesné situaci došlo. Po poledni Lukáš Minařík vystřelil na ulici na řidiče, kterého zranil, další před ním ujeli. Pak vykradl s pistolí v ruce večerku a utekl. Minaříka v Brně hledal i policejní psovod a dokonce i vrtulník. Po třech dnech ho dopadli na Slovensku.

"Ráno jsem se rozhodl, že už nechci bydlet s rodiči. Šel jsem ven směrem k Masarykovu okruhu, tam jsem přemýšlel a střílel u toho. Pak jsem šel k silnici, kde projíždělo auto. Když řidič zastavil, lekl jsem se a vystřelil. Další auto přede mnou ujelo,“ uvedl podle serveru idnes.cz Minařík.

Svou chybu si prý uvědomuje, ví, že mohl někomu ublížit. Vysvětloval, že při přepadení večerky už neměl v pistoli náboje. Tou dobou měl už vymyšlený útěk. "Byl jsem už domluvený s kamarádem na Slovensku, že u něj budu bydlet," vysvětlil Minařík.

Krajský soud mladíkovi po prvním jednání vyměřil 12,5 roku ve vězení!

Za trestné činy loupeže, nebezpečného vyhrožování, nedovoleného ozbrojování a pokusu o vraždu mu hrozí až dvacet let ve vězení. Doposud byl netrestaný, ale podle policie má problémy s marihuanou a hraním počítačových her.

Fotogalerie
6 fotografií