Podle obžaloby spáchali čin jako členové neonacistické a rasistické organizace Blood & Honour Division Bohemia a její dceřiné militantní organizace Combat 18. Jejich zakladatel Jan B. dostal tři roky a osm měsíců vězení. Dalších šest lidí odešlo od soudu s podmíněnými tresty.

Podle soudu hodili v noci 26. února 2012 do dvou bytů ubytovny zápalné lahve. V domě bylo tehdy 18 lidí, včetně osmi dětí. Nikomu se nic nestalo, protože požár se obyvatelům podařilo uhasit. Podle obžaloby se Tomáš K. a Michal P. dopustili skutku jako členové neonacistické a rasistické organizace Blood & Honour Division Bohemia a její dceřiné militantní organizace Combat 18.

Zakladatele těchto organizací Jana B., který se žhářského útoku nezúčastnil, odsoudil soud ke třem rokům a osmi měsícům vězení. Dalších pět lidí odešlo od soudu s podmíněnými tresty. Jeden byl zproštěn obžaloby.

Jan B. byl odsouzen za aktivity v rasově motivovaných činech, založil Blood & Honour Division Bohemia, vyhledával její členy, psal a zřizoval internetové stránky. Mimo jiné také schvaloval žhářský útok na Romy ve Vítkově na Opavsku.

Podle spisu po předchozí domluvě natankoval Tomáš K. u benzinky 2,4 litru benzinu, poté si společně s Michalem P. po cestě k ubytovně opatřili skleněné lahve, vzali hadry na knoty a zhotovili dvě zápalné lahve. Prostor kolem jediných funkčních dveří do ubytovny polili podle obžaloby benzinem, poté tam vhodili zapálené lahve. Tomáš K. do okna bytu, v němž byl sluchově postižený muž, Poláček do druhého bytu se dvěma obyvateli.