Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie hledá 13letou Lucku: Zmizela cestou k tátovi!

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po třináctileté Lucii Langhansové.
Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po třináctileté Lucii Langhansové.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
8. prosince 2015
15:26

Bála se, že od táty dostane za špatné známky, a také toho, že u něj není vítána, a tak utekla. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po třináctileté Lucii Langhansové z okresu Praha-východ, která odešla z domova v pátek 4. prosince ke svému otci, ale už k němu nedorazila.

Dívka vypadá přibližně na 15 až 16 let, má střední, 160 centimetrů vysokou postavu, hnědé obarvené delší vlasy s odstínem červenohnědé barvy a modré oči.

Podle policie dívka s matkou telefonovala ještě v sobotu a slíbila jí, že v neděli přijde na oběd. Když nepřišla, obrátila se žena na policii. "Pohřešovaná dívka navštěvuje základní školu ve Staré Boleslavi. Tam se ale už od pátku minulého týdne neukázala. Kriminalisté mají poznatky, že by se mohla zdržovat ve společnosti stejně starého chlapce v katastru obce Káraný v okresu Praha – venkov východ," uvedla policejní mluvčí Eva Stulíková.

Dívka údajně do školy nepřišla kvůli tomu, aby nedostala špatné známky. "A proto se bála jít i k otci, aby se na ni nezlobil. Také měla pocit, že u něj není vítána," dodala Stulíková.

Dívka měla naposledy oblečeny červené nebo zelené kalhoty, červený svetr a podzimní nepromokavou černou bundu. Na nohou měla černé kotníčkové semišové boty se stříbrnými kapičkami. Její mobilní telefon je nedostupný.

Policisté přivítají jakékoliv informace na Obvodním oddělení Brandýs nad Labem – Stará Boleslav na telefonu 974 881 600 nebo 974 881 710, případně na lince 158.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání