Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivá nehoda vlaku a auta: Tři lidé jsou mrtví, čtvrtý těžce zraněný

Autor: ČTK, dce - 
4. prosince 2015
10:52

Při srážce vlaku s osobním autem u Oldřetic, místní části obce Raná na Chrudimsku, zemřeli dnes tři lidé. Čtvrtý člověk cestující v autě je zraněný, vrtulník ho přepravil do nemocnice. ČTK to řekla mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

Hasiči k tragické nehodě vlaku a osobního auta u Oldřetic vyjížděli v 8:53 v pátek. „Uvnitř vozu cestovaly čtyři osoby. Řidiče hasiči museli ze zdemolovaného vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Na místo byl přivolán i vrtulník Letecké záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

 

K nehodě došlo pravděpodobně na přejezdu, který není chráněn závorami. Zda byla výstražná světla v provozu bude součástí vyšetřování.

 

"Zemřely tři osoby ve věku 29, 45 a 65 let, čtyřiadvacetiletý muž, zřejmě řidič, je v nemocnici. Pravděpodobně se jedná o dělníky, kteří pracovali podél trati," uvedla Janovská. Okolnosti nehody policie stále vyšetřuje, škoda dosáhla odhadem 200.000 korun. Doprava na trati mezi Žďárcem u Skutče a Hlinskem byla ve 13:45 obnovena, průjezdná je již také silnice mezi Oldřeticemi a Ranou.

 

U těžce zraněného muže lékař diagnostikoval vážné poranění hlavy a mozku. "Proto byl nucen jej uvést do umělého spánku a napojit ho na umělou plicní ventilaci. S tímto zraněním byl letecky transportován do hradecké fakultní nemocnice," uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

 

Resuscitace zraněného byla marná – celkem zemřely tři osoby. Čtvrtý člověk byl transportován letecky do nemocnice. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn. Vlak po střetu táhl osobní automobil ještě dlouhých 200 metrů. Patnáct cestujících z vlaku bylo evakuováno a odvezeno náhradní autobusovou dopravou,“ dodala mluvčí.

 

lobotom ( 8. prosince 2015 20:57 )

Řidič měl evidentně poškozený mozek už před nehodou. Bohužel ale Darwin opět zaspal a závadného jedince neodstranil.

bizon_pepa ( 4. prosince 2015 19:24 )

"Taková afgánci neznaj ani vlak a koleje, u nich není ani metr trati..." Proč říkáš takové hlouposti, teď vypadáš jako blbec. http://zpravy.idnes.cz/afghanistanem-projel-prvni-vlak-zeme-chce-napojit-na-hedvabnou-zeleznici-1q 5-/zahranicni.aspx?c=A111222_154352_zahranicni_ts

mikaclili ( 4. prosince 2015 17:23 )

Zase chytraris!

mikaclili ( 4. prosince 2015 17:11 )

Vy jste vsichni idioti.to se muze stat kazdemu.nechapu jak jak se muze nekdo vysmivat a delat srandu z nehody kde zemrou lide.

tochadda ( 4. prosince 2015 14:36 )

Taková afgánci neznaj ani vlak a koleje, u nich není ani metr trati...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání