Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spravedlnosti neunikl: Za 14 let starou vraždu si odsedí 17 let

Autor: ČTK ljš - 
2. prosince 2015
14:44

Za vraždu číšníka ve Zlíně v roce 2001 si Jan Prokop (44) definitivně odpyká 17 let vězení. Rozhodl o tom dnes olomoucký vrchní soud. Odvolací soud se případem zabýval podruhé, v září stejný rozsudek zrušil a vrátil krajskému soudu zpět. Muž dostal vzhledem k době, kdy čin spáchal, výjimečný trest.

Vražda se odehrála v prosinci roku 2001. Prokop podle rozsudku napadl tehdy osmnáctiletého číšníka nožem a zasadil mu 14 bodných a řezných ran, které směřoval do hlavy, zad i hrudníku. Vrah na číšníka útočil na různých místech restaurace tak, jak se napadený pokoušel před ním utíkat.

Podle znalců útok trval několik minut a oběť byla po celou dobu při vědomí. Vrah si poté z restaurace odnesl 20 000 korun, číšnickou peněženku s denní tržbou, kartony cigaret a alkohol.

Policisté Prokopa dopadli loni v červnu, na případu pracoval i speciální tým Tempus, jehož úkolem je vyšetřovat letité případy, které byly uzavřeny bez pachatele. Prokop přitom už dřív patřil mezi hlavní podezřelé. Svou vinu však popřel a vraždu popíral i dnes před vrchním soudem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání